Featured Video Play Icon

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, es va acomiadar ahir i va donar per tancada la seva etapa política pública. En l’última sessió de la desena legislatura abans de la convocatòria de les eleccions del 27 de setembre, De Gispert va explicar algunes anècdotes repassant els millors moments i els més tensos del seu pas per la presidència del parlament. També va demanar als diputats de la legislatura vinent que ‘consolidin la centralitat política del parlament, que fomentin la participació i un sentit profund de ciutadania, que explorin vies de diàleg, pacte i concòrdia, que reivindiquin i practiquin la política fonamentada en l’amistat cívica, que vetllin sense descans ni treva per un futur millor per a Catalunya, aquell futur lluminós i possible que tenim a l’abast, i que ho facin pensant en les generacions que ens han precedit i sobretot en les que vindran’.

A més, de Gispert també va voler tenir el seu punt més polític i va recordar que ‘vivim un moment històric cabdal’, tot reclamant que per això ‘és moment de fer pinya’. ‘Més que mai, ens calen dosis de determinació, generositat i compromís per avançar col·lectivament. No és moment de fixar-nos fronteres delimitades per les nostres renúncies, sinó d’albirar horitzons de plenitud conscients de l’enorme potencial del nostre poble’, va afegir, per concloure que ‘convido els catalans, en aquesta cruïlla històrica en la que ens trobem, a ser lúcids, generosos, ambiciosos, a escoltar les veus del vent per l’alta mar, a mantenir-se fidels per sempre al servei d’aquest poble’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb