El nou gerent del Consorci de Museus valencià fou nomenat sense expedient de contractació

  • Nicolás Bugeda tenia un reconeixement d’incapacitat permanent en grau total sis mesos abans d'accedir al lloc

VilaWeb
Redacció
14.05.2024 - 14:23
Actualització: 14.05.2024 - 17:54

El nou gerent del Consorci de Museus del País Valencià, Nicolás Bugeda, que tenia un reconeixement d’incapacitat permanent en grau total sis mesos abans d’accedir al lloc, fou nomenat sense expedient de contractació, segons que recull El Diario. El mitjà diu que ho ha reconegut el vice-president Vicente Barrera, de Vox, en una carta dirigida als diputats de Compromís Verònica Ruiz i Vicent Marzà.

En la resposta, Barrera diu que el nomenament es va fer mitjançant un decret del Consell de conformitat amb la disposició addicional setena de la llei de Mesures Fiscals, que estableix que el personal directiu del sector públic instrumental de la Generalitat Valenciana “tindrà la consideració de càrrec públic i serà nomenada per decret del Consell, a proposta de la persona titular de la conselleria d’adscripció de l’ens”.

No obstant això, segons que recull la Relació de Llocs de Treball (RPT) del Consorci de Museus, estableix que la naturalesa del càrrec compta amb contracte d’alta adreça. El gerent anterior, el gestor cultural José Luis Pérez Pont, tenia precisament un contracte d’alta direcció, segons que recull ElDiario.es. Segons la Conselleria de Cultura, la RPT publicada és del 2022 i s’actualitza cada any i que la del 2024 és que s’ha sotmès a tràmit de la Conselleria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any