Agents de la Guàrdia Urbana, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, han tornat a dur a terme un dispositiu policíac contra el ‘top manta’ a l’estació de Rodalia i Metro de plaça de Catalunya de Barcelona. Es tracta de la segona acció policíaca aquesta setmana per a desallotjar els manters de la zona de l’intercanviador entre aquests dos transports.

Dimarts ja se’n va fer una, però els manters van tornar a la zona l’endemà, una volta ja no hi havia presència policíaca. El dispositiu ha començat a primera hora de la tarda i fonts de Renfe remarquen que es torna a tractar d’una actuació ‘puntual’. L’operació de dimarts va acabar amb 915 objectes comissats i 21 denúncies per venda ambulant sense autorització.

Tant l’acció d’aquest dijous com la de dimarts no s’emmarca en les mesures que Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Renfe estan estudiant des de mitjan desembre per impedir que els manters ocupin la zona de l’intercanviador subterrani de la plaça de Catalunya. Un indret on, segons Renfe, hi pot arribar a haver cada dia un centenar de venedors ambulants.

El comissionat de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens, va reclamar dimarts ‘un pas més’ en la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, TMB i Renfe amb la Guàrdia Urbana de Barcelona contra el ‘top manta’. Recasens considera que, amb més col·laboració entre les administracions, en comptes d’expulsar periòdicament els venedors ambulants com es fa fins ara, es podria evitar que aquests s’instal·lin al vestíbul de la plaça de Catalunya.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb