El coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos ha estat nomenat nou cap del cos policíac a Madrid. Fonts de la Guàrdia Civil confirmen que el seu nomenament ja s’ha produït i s’ha publicat en el butlletí intern del cos.

Pérez de los Cobos s’incorporarà la propera setmana al nou càrrec. Fins ara, era el director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat. És el germà de l’ex-president del Tribunal Constitucional espanyol Francisco Pérez de los Cobos.

Pérez de los Cobos va ser l’encarregat de coordinar tot el dispositiu policíac dels diferents cossos i forces de seguretat implicats en l’1-O. El coronel ha declarat com a testimoni tant a l’Audiència espanyola com al Suprem, en les causes obertes contra el govern i els líders d’ANC i Òmnium per rebel·lió i sedició. En les seves compareixences ha acusat directament els Mossos d’Esquadra de facilitar el referèndum i el seu testimoni ha servit de base argumental per al jutge del Suprem, Pablo Llarena, per a mantenir en presó preventiva Joaquim Forn.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]