Netflix amb anuncis: quines limitacions presenta aquest nou pla?

  • Us expliquem tot allò que heu de saber sobre el nou pla que ofereix aquesta plataforma de continguts 

VilaWeb
Redacció
07.11.2022 - 21:40
Actualització: 08.11.2022 - 08:10

El pla bàsic amb anuncis de Netflix ha aterrat fa pocs dies a països com ara Alemanya, Itàlia i els Estats Units, però fins demà passat, dia 10 de novembre, a les 17.00, no serà disponible oficialment a casa nostra. Amb aquesta opció els clients tindran la possibilitat de pagar una tarifa reduïda, de 5,49 euros el mes –en compte dels 7,99 que costa la bàsica actual. En contrapartida, tindran publicitat i un catàleg de continguts limitat, que no oferirà algunes de les sèries més emblemàtiques de la plataforma. A més, aquest pla no serà compatible amb tots els dispositius, perquè no tots els aparells en què ara funciona Netflix podran suportar el pla que inclou anuncis.

Us expliquem tot allò que heu de saber sobre el nou pla que ofereix la gran plataforma de reproducció en línia.

Com serà el pla bàsic amb anuncis de Netflix? 

El nou pla que ha presentat Netflix no funcionarà com la resta. Els usuaris no se’n podran descarregar els continguts –de manera que no es podran veure sense connexió a internet–, la resolució serà d’un màxim 720p i es veuran anuncis durant les sèries o films i també abans. Segons que han explicat, seran entre quatre i cinc minuts d’anuncis per hora, però això pot variar segons el títol. Quant al catàleg, algunes produccions no seran disponibles. Segons la companyia, aquesta restricció es deu a una limitació de llicència.

Amb quins dispositius serà compatible i amb quins no?

  • Dispositius Android: caldrà tenir un telèfon intel·ligent o una tauleta amb la versió d’Android 7 o superior.
  • Dispositius iPad, iPhone i iPod Touch: caldrà tenir-hi instal·lat el programari iOS 15 o superior. En els telèfons mòbils, aquesta versió funciona a partir de l’iPhone 6s.
  • Chromecast: només es podrà veure als Chromecast amb Google TV; la resta no tenen la possibilitat de fer ús d’aquest pla.
  • Apple TV: no es podrà servir del nou pla de Netflix amb anuncis.
  • PlayStation: no serà compatible amb la PlayStation 3, però sí amb les versions 4 i 5.

En el cas de les Xbox, d’Amazon Fire TV i de les smart TV no hi haurà cap limitació de compatibilitat amb el nou pla amb anuncis.

Quines sèries no podreu veure?

Algunes sèries o films –uns dos-cents cinquanta– no es podran veure en el pla bàsic amb anuncis a causa de restriccions relacionades amb les llicències. Quan cerqueu aquests títols us apareixeran amb la icona d’un cadenat al costat.

Tot i que hom havia dit que només afectaria entre un 5% i un 10% del catàleg, algunes sèries i films restringits són títols originals i emblemàtics de la companyia. No hi podreu veure House of Cards, Arrested Development, Peacky Blinders, The SinnerThe Good PlaceThe Last Kindom, New Girl, The Magicians, Good GirlsQueen of the South ni Friday Night Lights.

Com us podeu subscriure al pla bàsic amb anuncis? 

Si no heu fet servir mai Netflix, us podeu subscriure al nou pla tal com ho faríeu amb qualsevol altre. Si ja hi sou subscrits, només caldrà que canvieu de pla i trieu el que inclou els anuncis. Com que en aquest cas canviaríeu a un pla que té un preu més baix, no es farà efectiu fins al rebut vinent.

Podreu compartir el compte amb aquest nou pla?

Aquest pla no permet de compartir el compte. Aquesta opció és exclusiva de les subscripcions Estàndard –s’hi poden connectar dos dispositius alhora– i de la Premium –s’hi poden connectar quatre dispositius. En el cas de la subscripció Premium, el preu és de 17,99 euros, de manera que si es divideix entre quatre usuaris diferents surt a 4,5 euros, menys que el nou pla amb anuncis.

Ara, teòricament aquesta opció solament és vàlida per a persones que viuen en una mateixa casa. Per aquest motiu, Netflix va anunciar que l’any vinent començaria a perseguir l’ús de comptes compartits per assegurar-se que es compleix aquest requisit. Si es detecta cap infracció, es cobrarà un import addicional al titular. La companyia verifica la localització dels espectadors amb l’adreça IP de la connexió amb què accedeixen al servei. D’aquesta manera, pot esbrinar si es fa servir una xarxa diferent de la del titular del compte.

Tant el nou pla –més barat que no la resta– com aquesta persecució tenen l’objectiu de captar nous subscriptors, en vista de la davallada actual. Després de més d’un decenni de creixement ininterromput, el darrer trimestre la plataforma va perdre milers de subscriptors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any