El Museu de Lleida lliura al de Barbastre cinc obres més de la Franja

  • Les obres formen part del conjunt de vint-i-vuit béns reclamats i que el Bisbat de Lleida sempre ha reconegut que ha tingut en dipòsit

VilaWeb
ACN
22.02.2021 - 16:34

El Museu de Lleida lliurarà avui al Museu diocesà Barbastre – Montsó cinc objectes que formen part del conjunt de vint-i-vuit obres reclamades pel bisbat de Barbastre en relació als quals el de Lleida sempre ha reconegut que ha tingut en dipòsit. Degut al seu estat de conservació, es va considerar millor traslladar-los en un transport diferent al de la resta del dipòsit. En paral·lel, el consorci comunicarà al jutjat de Barbastre aquest lliurament.

Així mateix, en els dies vinents es tancarà un pla de lliurament definitiu de la resta dels vuitanta-tres béns en litigi amb l’empresa adjudicatària del trasllat. Fa una setmana va vèncer el termini per a l’execució provisional de la sentència i es van començar a trasllada les obres a la Franja.

Les obres que viatjaran avui són un retaule molt fragmentat dedicat a la Mare de Déu, procedent de Sirés – format per vint-i-sis fragments, de la primera meitat del segle XVII; un retaules de la vida de la Mare de Déu, procedent de Montanui, format per tres taules de pintura sobre fusta, de principis del segle XVI; un sagrari de fusta daurada, procedent de Gabarret, del segle XVIII; dos fragments d’un enteixinat de fusta amb restes de policromia, procedent de Ballobar dels segles XIV – XV; i un Sant Bisbe, talla de fusta de pi, procedent de Centenera (Erdau), dels segles XVI – XVII.

El passat 17 de febrer el consorci va adjudicar la contractació del trasllat dels cent onze béns de la Franja (embalatge, manipulació i trasllat) a l’empresa SIT Expedición Arte y Seguridad S.L., de Cosalda, a Madrid, per un import de 25.385,80 euros amb IVA inclòs. El concurs es va iniciar el 25 de gener d’enguany.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes