BARCELONA, 13 (EUROPA PRESS)

La Xarxa de Municipis Catalans Lliures de Tràfic de Dones i Nenes ha anunciat que portarà una iniciativa legislativa popular (ILP) al Parlament que aspira a “combatre el tràfic per a l’explotació sexual del qual es nodreix el negoci de la prostitució”, ha informat l’entitat en un comunicat.

Representants de 14 municipis catalans es van reunir aquest cap de setmana a Sant Boi de Llobregat (Barcelona) en la I Assemblea de Municipis Catalans Lliures de Tràfic, en el marc de la Xarxa, que està formada per 70 municipis de tot l’Estat i està promoguda pel Moviment Democràtic de Dones (MDM).

La presidenta del MDM, Cristina Simó, ha afirmat que “a Espanya unes 45.000 dones i nenes són víctimes cada any del tràfic”, xifra que a Europa aconsegueix les 500.000 persones i al món supera els tres milions.

El MDM defensa que una llei que combati el tràfic ha d’incloure plans integrals d’actuació d’abordatge de l’explotació sexual i el tràfic mitjançant la provisió de fons socials integrals dirigits a qualsevol dona que vulgui deixar la prostitució i campanyes de sensibilització per suprimir la demanda de prostitució, sobretot entre els joves.

També sosté que ha de contemplar els sectors de turisme i telecomunicacions perquè combatin el tràfic i la imatge de Catalunya com a “destinació de turisme sexual”, i la implicació dels mitjans de comunicació que no haurien de poder allotjar publicitat relacionada amb el comerç sexual que afavoreix les organitzacions mafioses que trafiquen amb dones i nenes.

Considera “clau” les actuacions en l’àmbit educatiu per promoure la igualtat entre dones i homes i combatre la idea eradicada en la societat que algunes persones poden ser objecte de transacció i compra, i advoca per perseguir i penalitzar els clients, ja que també són responsables d’aquesta forma de violència de gènere.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]