coronavirus

La consellera de Sanitat, Anna Barceló, ha informat de 297 casos i vint-i-cinc morts més pel coronavirus 2019. En total, hi ha 1.901 casos confirmats, noranta-quatre morts i 702 persones ingressades, de les quals 138 són a l’UCI, i trenta-sis pacients ja han estat donats d’alta. La consellera també ha informat que hi havia 378 professionals sanitaris infectats.

Per primera vegada, la consellera ha desglossat les franges d’edat de les persones afectades. El 8% dels encomanats tenen entre deu anys i trenta; el 45%, entre trenta anys i seixanta; el 35%, entre seixanta i vuitanta; i el 14%, més de vuitanta anys.
Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

Pel que fa a les residències per a la gent gran, Barceló ha informat que hi havia 104 residents i cinquanta-tres infectats. A més, de trenta residents que s’han morts. D’altra banda, 196 professionals són en quarantena per possibles contactes amb persones contagiades.

Sobre la residència DomusVi d’Alcoi, la més afectada, la consellera ha dit que hi havia vint-i-un morts entre els residents. Ha explicat que encara se n’investigava el brot, però que era possible que l’origen fos extern al centre. Barceló ha detallat que la resta de víctimes eren a Torrent (6), Morella (1) i la Vila Joiosa (1).

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb