L’ex-president d’Egipte Muhàmmad Mursi (1951-2019) s’ha mort avui després de comparèixer davant un tribunal del país, segons que han informat mitjans locals.

Mursi, de seixanta-set anys, s’ha desmaiat durant la vista, cosa que ha forçat a ajornar-la, i s’ha mort poc després, segons el diari local Al-Ahram.

El 2012 es va convertir en el primer president electe de la història del país, després de guanyar les primeres eleccions posteriors a la caiguda de Hosni Mubàrak, un any abans, a la Primavera Àrab. Però Mursi fou enderrocat per un cop d’estat militar el 2013.

Després va ser detingut i jutjat per nombrosos casos, en un dels quals va ser condemnat a mort. Ell els va refusar i ho va descriure tot plegat com una campanya política contra la seva persona.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.