La mestre i llicenciada de filologia catalana Montse Ayats va rellevar formalment Albert Pèlach en la Presidència de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC). Aquest relleu estava contemplat en la candidatura conjunta que es va presentar el 2014. Actualment, Montse Ayats és directora d’Eumo Editorial, empresa en la qual ha desenvolupat diferents tasques des que hi va entrar el 1991. És coautora de ‘Primer Diccionari’ i ‘Història de l’edició a Catalunya’ entre d’altres llibres. Ayats ha apostat per una associació “dinàmica, moderna, que reflecteixi la vitalitat i diversitat del sector editorial català” i ha assegurat que treballaran tots junts per fer-ho realitat.

Els objectius que s’ha marcat la nova Junta Directiva, amb Montse Ayats al capdavant, són “la millora en la comunicació interna i externa de la feina i les accions de l’AELLC; ampliar la xarxa de relacions i complicitats amb els diferents sectors de l’administració i la societat per contribuir a fer créixer els lectors en català; continuar treballant amb tots els gremis del sector com editors, distribuïdors, publicacions periòdiques, llibreters, autors i traductors; així com recuperar el suport econòmic de les administracions que el sector editorial català tenia abans de la crisi i treballar per fer créixer La Setmana, la principal activitat de visualització de l’AELLC”.

A més d’Ayats, a la Junta Directiva hi ha com a vicepresidents: Enric Masllorens, de Cruïlla; Izaskun Arretxe, d’Ara Llibres, i Joan Sala de Comanegra. Entre els vocals hi ha Josep Cots, d’Edicions 1984; Reina Duarte del Grupo Edebé; Jordi Ferré d’Imatge 9 – Cossetània Edicions; Josep Gregori, d’Edicions Bromera; Toni Guiscafre, de Documenta Balear; Isabel Martí, de La Campana; Lluís Pagès de Pagès Editors; Ilya Perdigó d’Editorial Alrevés; Emili Rosales del Grup 62, i Marc Sagristà, de l’Enciclopèdia Catalana. El secretari de la Junta i Secretari General és Josep Lafarga. A l’assumir la presidència de l’AELLC, Ayats ha deixat la presidència de La Setmana i aquesta ha estat assumida per Joan Sala.

Segons un comunicat, a gener del 2016 el nombre d’associats a l’AELLC és de 93 empreses, que representa el 95% del sector editorial català.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb