Resposta unitària als carrers d’arreu del país contra la repressió judicial que pateix l’independentisme. Milers de persones s’han manifestat exigint la llibertat dels presos polítics i l’absolució dels acusats, poques hores després que el judici contra el procés hagi quedat vist per sentència. Les mobilitzacions s’han fet sota el lema ‘Llibertat, l’autodeterminació és un dret‘.

La més gran ha estat a la plaça de Catalunya de Barcelona, on s’ha muntat un escenari i han intervingut els quatre portaveus de les mobilitzacions unitàries: Martí Anglada, Anna Sallés, David Fernández i Estel Solé. Entre els assistents hi havia Tamara Carrasco, recentment alliberada del seu confinament a Viladecans.

Representats de les entitats i els partits sobiranistes –ANC, Òmnium, JxCat, ERC, CatComú i CUP– han reivindicat una resposta ‘unitària, àmplia i cívica’ a la sentència i que es contesti també amb ‘convicció’ per assolir l’autodeterminació. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat que des de l’entitat treballaran per la unitat i s’ha mostrat convençuda que la ‘retrobaran’. ‘L’objectiu no és altre que aconseguir la independència; i l’únic objectiu del judici és acabar amb el moviment independentista català, i no se’n sortiran’, ha garantit Paluzie, que ha llençat un missatge ‘d’esperança i de confiança’ per al moviment independentista.

Vegeu ací l’acte:

Vegeu ací imatges de Barcelona:

Vegeu imatges de Girona:

Vegeu imatges de Lleida:

Vegeu imatges de Tarragona:

Vegeu més imatges d’arreu del país:

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.