El cap narcotraficant Joaquín “El Chapo” Guzmán ha estat detingut avui segons que ha informat el president de Mèxic, Enrique Peña Nieto. “Missió acomplerta”, ha dit en el seu compte de Twitter el president mexicà per anunciar la recaptura del cap del Cartell de Sinaloa.

Si bé encara no es coneixen els detalls de l’operatiu, en els últims mesos la cacera del narco més perillós del món havia estat encarregada a l’Armada mexicana, la mateixa força que l’havia capturat el 22 de febrer de 2014 en un hotel de Mazatlán. “El meu reconeixement al Gabinet de Seguretat del Govern de la República per aquest important assoliment en favor de l’Estat de dret a Mèxic”, ha afegit Peña Nieto en anunciar la captura.

Guzmán, de 58 anys d’edat, s’havia fugat la nit d’11 de juliol de 2015, a través d’un túnel de 1,5 km que conduïa a un habitatge en construcció a Almoloya, des d’on es va dirigir per terra a Querétaro (centre) per després agafar una avioneta que el va conduir a una zona de muntanya entre el seu estat natal Sinaloa i Durango.

L’operatiu de la Marina de Mèxic va ser fet a la localitat de Mochis, a Sinaloa.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb