verda

Més per Menorca anirà més enllà de l’ecologisme tradicional i combinarà lluites més clàssiques en favor del territori amb l’ecologisme de nova fornada que propugna una transformació ecològica de l’actual sistema econòmic i lluita contra el canvi climàtic. El partit menorquinista ha aprovat una nova ponència estratègica que veu en l’ecologisme la principal eina de transformació econòmica i social. La ponència s’ha aprovat al segon congrés, que s’ha fet aquest cap de setmana a Ferreries. Més per Menorca considera que cal donar una resposta local a la creixent insostenibilitat social, ambiental, econòmica i política del sistema global.

Damià Moll, ratificat coordinador general del partit, ha recordat que a Menorca no hi haurà prosperitat econòmica sense protecció del territori. ‘De la mateixa manera –ha afegit– que no hi haurà progrés econòmic si no som capaços d’assegurar la sostenibilitat ambiental.’ La ponència diu que la lluita ecologista del partit ha de tenir un enfocament transformador i plenament social: ‘Les mesures que vagin encaminades a la transformació del model productiu no poden oblidar, en cap cas, la classe treballadora ni els països empobrits.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb