Més País a Catalunya ha començat el seu procés constituent que culminarà al mes de maig, quan es preveu que se celebri el congrés fundacional de la formació. L’organització -liderada per Íñigo Errejón a l’estat espanyol i coalitzada amb Compromís al congrés- ha reunit aquest dissabte a Santa Coloma de Gramenet els seus delegats territorials i sectorials a Catalunya i ha aprovat donar el tret de sortida al seu procés congressual, que asseguren que s’inicia ‘amb esperit federal, republicà i democràtic’. De fet, la formació afirma que pretenen crear ‘una organització federal fraternalment coordinada amb la resta d’organitzacions federades a Más País‘.

‘Som una força política que defensa la transició verda, el feminisme i la justícia social com a projectes de transformació col·lectiva, igualitaris i democratitzadors’, afegeixen en un comunicat a premsa.

Com van explicar abans de la trobada d’aquest dissabte, a la reunió hi estaven convocats tots els inscrits de les diverses estructures territorials i sectorials del partit, en total unes 1.300 persones. A més, també afegien que amb la convocatòria del congrés es pretén ‘dissenyar l’estratègia política, enfortir i estendre l’organització’ i dotar-se de recursos que els permetin ‘augmentar considerablement’ els vots obtinguts a les eleccions del 10 de novembre, quan no van obtenir representació a Catalunya.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb