Més d’un miler de veïns del barri de Bonavista de Tarragona i del municipi de La Canonja (Tarragonès) s’han manifestat per exigir més seguretat i que es millorin els plans d’emergència arran de l’explosió de dimarts a la planta petroquímica d’IQOXE. El veïnat ha mostrat la seva indignació i malestar i ha homenatjat amb un minut de silenci les tres víctimes de l’accident.

La protesta ha començat tocades les 12.00 a la plaça de la Constitució i ha anat fins al camp de futbol, situat davant la indústria química. Els manifestants han reclamat que aquest accident i la ‘lamentable’ gestió de l’emergència no acabin impunes i han portat una pancarta en què es llegia: ‘Exigim seguretat. Volem respostes.’

L’Associació de Veïns de Bonavista ha anunciat que començarà els tràmits per a presentar una demanda col·lectiva contra l’empresa accidentada i calculen que unes dues-centes famílies tenen danys i desperfectes en els seus habitatges i locals.

Dimecres milers de persones es van concentrar a la plaça de la Font de Tarragona per exigir a l’administració que es responsabilitzi de la gestió del complex petroquímic i no es repeteixin accidents com el de dimarts.

L’empresa IQOXE, conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona, ha obert un número de telèfon i un correu electrònic per canalitzar les trucades de persones afectades per l’explosió. En un comunicat, l’empresa afirma que s’ha contactat amb les associacions de veïns per agilitzar els tràmits mitjançant els presidents, que recopilaran tota la informació personal dels veïns amb danys a locals i habitatges.

Josep Maria Torres: ‘És trist que la Generalitat proposi solucions després de tres morts i set ferits’ 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb