Més de 4.000 alumnes d’entre 8 i 16 anys, pertanyents a 193 societats musicals, han batut aquest cap de setmana a la plaça de bous d’Alacant el Guiness World Record a la ‘Major lliçó de música’ de la història. La celebració, organitzada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), forma part de les activitats programades pel seu mig segle de vida, amb l’objectiu de batre 18 Guinness World Records de la música.

Aquest rècord estava establert en una lliçó en la qual participaran un total de 2.489 persones, de manera que els músics valencians l’han batut per gairebé 2.000 participants. Per a la certificació d’aquest Guinness, l’organització va comptar amb la presència del notari d’Alacant Francisco Peral, detalla la FSMCV en un comunicat.

La lliçó de rècord va utilitzar el sistema Soundcool, una nova eina de creació musical col·laborativa desenvolupada per la Universitat Politècnica de València (UPV) amb la col·laboració de la FSMCV, basada en la utilització de tecnologia com telèfons mòbils i tauletes.

En aquesta ocasió, Jorge Sastre, director del Grup d’Arts Performatives i Tecnologia de la UPV i responsable de Soundcool, va ser l’encarregat de fer una classe de música gens convencional, on els participants van aprendre el funcionament d’aquesta eina i van participar activament amb els seus dispositius tecnològics. Com a colofó, van recrear una de les escenes de l’òpera ‘La mare dels peixos’ en temps real.

Al costat d’ell, la classe va ser impartida per Adolf Murillo, director pedagògic de Soundcool, assessor del Centre de Formació Innovació i Recursos Educatius (Cefire) i professor de la Politècnica. També per Pere Vicalet, compositor i artista digital, a més de catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]