El vice-president d’Òmnium, Marcel Mauri, ha reclamat la llibertat dels presos polítics i l’amnistia pels encausats pel procés. En una atenció als mitjans després de reunir-se amb el president del parlament, Roger Torrent, Mauri ha dit que malgrat s’estiguin concedint permisos penitenciaris als presos polítics, ‘en cap cas no és llibertat’.

Òmnium i membres de la plataforma ‘Som el 80%’ han fet la segona reunió de la ronda de contactes sobre l’amnistia i han traslladat a Torrent que acabar amb la repressió i la judicialització són dos dels grans consens de país. Així mateix, ha dit que és imprescindible acabar amb la repressió que pateixen els que tenen causes judicials per l’1-O.

Mauri ha afegit ser conscient que per defensar els drets caldrà un ‘esforç’ amb una lluita als carrers, a les institucions i a la societat civil. Per això, s’ha compromès en ‘empènyer’ des de la ciutadania perquè la pressió social porti als dirigents polítics a ‘moure’s’. Una vegada més, Mauri ha responsabilitat la repressió de l’origen de la divisió política entre JxCat i ERC. Ha dit que l’entitat sempre expressa ‘preocupació per la falta d’unitat’ i s’ha mostrat confiat que hi ha ‘més punts d’unió que de diferència’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb