Mataró acollirà el V Seminari Internacional de la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus

  • Mataró (Barcelona) acollirà el 12 i el 13 de juny el V Seminari Internacional de la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids (Relagres), que se celebrarà per primera vegada a l'Estat i reunirà més de 300 responsables públics, gestors i altres actors destacats de la gestió de residus, ha anunciat la xarxa en un comunicat aquest dimarts.

VilaWeb
Redacció
16.05.2017 - 19:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

Mataró (Barcelona) acollirà el 12 i el 13 de juny el V Seminari Internacional de la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids (Relagres), que se celebrarà per primera vegada a l’Estat i reunirà més de 300 responsables públics, gestors i altres actors destacats de la gestió de residus, ha anunciat la xarxa en un comunicat aquest dimarts.

En el Tecnocampus de Mataró es reuniran més de 60 delegats llatinoamericans de països com Xile, Uruguai, Argentina, Colòmbia, Brasil i Panamà, i el seminari se centrarà aquest any en la contribució dels residus al desenvolupament sostenible i al canvi climàtic.

La ciutat catalana ha estat triada gràcies al treball i la col·laboració del Consorci de Residus del Maresme, la Diputació de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat i la col·laboració tècnica de la Fundació Fòrum Ambiental.

Entre els ponents, destaquen organitzacions com el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), la Comissió Europea i l’Agència Internacional de Residus Sòlids (ISWA), així com altres agents d’aquest àmbit de Xile, Catalunya, Uruguai, Argentina, Panamà i Colòmbia, ha destacat l’organització.

Durant les dues jornades –obertes tant al sector públic com al privat–, s’abordaran els principals reptes del sector i es compartiran casos d’èxit i experiències dels diferents països llatinoamericans i espais de ‘networking’, mentre que el seminari ha destacat una visita al “modern” Centre Integral de Gestió de Residus del Maresme.

Amèrica Llatina i el Carib representen el 12% de la generació de residus sòlids urbans a escala mundial, i el percentatge de municipis que compten amb plans de maneig de residus sòlids no arriba al 20% en aquesta àrea, “la qual cosa evidencia un baix nivell de planificació municipal per al sector” i un enorme treball i desafiament de futur.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes