La cançó tradicional valenciana té una cita fixa en el calendari des de fa vint-i-un anys: el tercer dissabte de maig Massalfassar acull l’encontre de cantadors més veterà i conegut del País valencià, el Cant al Ras. Es tracta d’un esdeveniment que no ha perdut la fidelitat als seus orígens i que continua mantenint l’espontaneïtat i l’esperit obert del primer dia.

Així dissabte, a partir de les 21.00, cantadors i públic compartiran un sopar multitudinari a la plaça de l’església i, en acabat, començarà la cantada. Com ja és tradicional, l’ordre s’anirà improvisant i completant al llarg de la nit depenent del nombre de cantadors que s’animin a pujar dalt de l’escenari. Això fa que el cant al Ras no tingui un cartell tancat però ara per ara ja hi ha les actuacions confirmades d’alguns cantadors i grups.

Hi haurà Xavier de Bétera, Pixurri d’Albal, Ferran el Poma, Toni de l’Hostal i també formacions com ara Soca amb Arrel, amb el flamant guanyador del primer concurs de cants de batre organitzat per la D.O. Arròs de València Gerard Terrafort. També hi haurà les veus de Juan Carlos Colomer i Isabel Sifre, Hilari Alonso i Rebeca d’Agres amb la rondalla dels Baladre de Muro, la rondalla del Grup de Danses de Quart amb Isabel de Quart, Paquita la del Pedralví i Joan de la Malvarosa. El grup De Saó farà la seva estrena absoluta davant del públic i com a convidat d’excepció hi haurà el cantautor occità Primaël Montgauzí, guanyador del festival de cançó de Benicarló.

A més enguany el Cant al Ras s’inscriu dins del cicle Tradicionàrius al Territori per afegir-se a la celebració de la trentena edició de l’emblemàtic festival folk que es fa de la Vila de Gràcia de Barcelona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]