El ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat de reforçar la presència de policia espanyola i de Guàrdia Civil a Catalunya quan es faci pública la sentència del judici de l’1-O al Tribunal Suprem. En una entrevista a RNE, Grande-Marlaska ha dit que prendrien les ‘mesures de prevenció necessàries per a garantir la seguretat i que tothom pugui seguir exercint els seus drets i llibertats’.

Marlaska ha explicat que això ho avaluarien els operatius de policia en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, i ha demanat de no fer ‘alarmisme’: ‘Evidentment, davant circumstàncies concretes s’actua amb els mitjans necessaris.’ I en relació al ‘moment especial’ que hi haurà quan es publiqui la sentència, ha parlat de ‘contestacions des de l’àmbit més radical’ i ha dit: ‘Esperem que la prudència de tot el món minimitzi possibles conseqüències.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb