maragall jxcat barcelona

El candidat d’ERC a la batllia de Barcelona, Ernest Maragall, ha obert la porta a prescindir del suport de JxCat per a governar Barcelona. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘FAQS’ de TV3 quan li han demanat si dirigir el consistori podria implicar prescindir de JxCat durant un quant temps i ha respost que sí, que és una de les possibilitats que hi ha damunt la taula. ‘D’una manera en positiu’, ha afegit. ‘Com a part d’una responsabilitat institucional i sobiranista que ens autoexigim.’

També ha assegurat que la solució ‘aritmètica, artificial i esperpèntica’ formada Barcelona en Comú, el PSC i Manuel Valls contribuiria a la inestabilitat i a ‘aprofundir el conflicte’ amb el govern espanyol. A més, ha alertat que ha començat una ‘operació d’estat’ encapçalada per Valls i Jaume Collboni per a aconseguir el consistori. ‘Si algú vol obrir vies de diàleg entre Catalunya i les institucions de l’estat, que no es confongui’, ha avisat, tot apuntant que només el seu govern, ‘ferm i sòlid’, pot ‘oferir estabilitat, un diàleg real i entesa amb el socialisme espanyol’.

Així i tot, ha considerat que l’aliança de BComú, Cs i el PSC és una ‘absurda incongruència’ i ha previst que implicarà ‘contradiccions absolutes i creixents’. ‘No es pot oferir a la ciutat l’acord dels que han estat durant la campanya excloent-se de manera explícita’, ha subratllat.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.