Manuel Valls: una vergonya per a Barcelona, una vergonya per a la democràcia europea

«Molts ciutadans de Barcelona sentim avui la vergonya profunda de tenir com a electe al nostre ajuntament un polític les accions del qual han estat condemnades pel Tribunal Europeu dels Drets Humans»

Vicent Partal
Vicent Partal
15.05.2020 - 21:57
Actualització: 15.05.2020 - 23:57
VilaWeb

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) va condemnar ahir l’estat francès per haver expulsat de campaments ciutadans d’origen romanès i nació gitana quan Manuel Valls era ministre d’Interior. El TEDH ha sentenciat que l’estat va violar l’article 8 del Conveni Europeu de Drets Humans, que protegeix el dret de respecte de la vida privada i familiar i la llar; i l’article 13, que recull el dret de recurs judicial efectiu. L’estat francès ha estat condemnat a pagar 7.000 euros a cadascun dels demandants, més 7.920 euros a repartir entre tots, a més dels imposts que els puguin cobrar en concepte de despeses judicials. Quan Manuel Valls era ministre d’Interior francès, ell en persona va ser l’artífex d’aquesta expulsió de gitanos: deia que pocs podien integrar-se a França i que calia fer-ne fora la majoria. Això va costar-li dures crítiques d’activistes dels drets humans, de la Comissió Europea i, fins i tot, de ministres del seu govern. Crítiques, totes, a les quals ha estat insensible. Els demandants són set compatriotes europeus d’origen romanès que feia molts anys que vivien a l’estat francès, amb una excepció, i que tenien permís de residència de deu anys com a ciutadans nacionals de la Unió Europea. En el moment dels fets, tots els infants estaven escolaritzats.

Com passa sempre en el cas de les decisions del TEDH, qui ha estat condemnat és l’estat i no la persona, però Manuel Valls no pot amagar-se rere aquest detall burocràtic. El seu gest va causar horror perquè recordava els pitjors moments de la història d’Europa. I perquè demostrava una cosa que amb els anys hem sabut que era una constant del personatge: és dur amb els febles i feble davant els poderosos.

Aquests dies, a París es parla molt del seu retorn a la política francesa després del fracàs de la incursió barcelonina i catalana. Es comenta que podria integrar-se en un govern d’unitat nacional que, de broma, molta gent coneix com el ‘govern Grévin’, pel nom de l’horrible museu de personatges de cera que hi ha a París. Per tant, no sé si el perdrem aviat de vista, si tornarà a deixar a l’estacada els seus electors i se’n tornarà a la capital de l’estat –deixar a l’estacada la gent és habitual en ell, com fa palès el fet que passa el confinament a Menorca en compte de ser a la ciutat de la qual és regidor.

Però passe el que passe, crec que la ciutat de Barcelona i el seu ajuntament haurien d’expressar de manera pública el rebuig a Manuel Valls. Sóc conscient que això no passarà, entre més coses perquè la batllessa Ada Colau (qui t’ha vist i qui et veu…) li deu la cadira, la qual va aconseguir de la mà d’ell i els socialistes. Però, com a mínim, l’oposició hauria de sumar la veu a la de molts ciutadans de Barcelona que avui sentim la vergonya profunda de tenir com a representat electe al nostre ajuntament un polític capaç de fer una acció tan terrible, racista i abominable, condemnada ara de manera oficial i formal per la màxima instància de defensa dels drets humans a Europa. Manuel Valls és una vergonya per a la democràcia europea. Manuel Valls és una vergonya per a la ciutat de Barcelona.

 

PS. Ahir va ser un dia extraordinari per a la gent de VilaWeb. La celebració dels 25 anys del diari ens va colgar amb un allau d’amistat, estimat i reconeixement que no podrem agrair-vos mai. Avui us expliquem com hem fet el diari, des del futur, i us presentem una recopilació dels vídeos més curiosos i interessants d’aquests anys. Un agraiment especial i una gran benvinguda a la gent que va aprofitar l’ocasió per a fer-se subscriptora o per donar una quantitat al projecte, sense cap més compromís, una possibilitat nova d’ajudar-nos, que vam estrenar precisament ahir.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
15.05.2020  ·  22:00

Manuel Valls és una vergonya per a la Humanitat. Tant és on s’amague. La seua misèria no se la traurà del damunt mentre visca. I caldria, això sí, que quantes més persones, de Barcelona, catalans o tampoc, ho anaren dient. Algunes, però, callaran. és la seua miserable i vergonyant tàctica. La mateixa que mai els durà enlloc.

Victor Serra
Victor Serra
15.05.2020  ·  22:19

Ara Colau ja pot anar donant lliçons a Badalona per tenir el xenòfob Albiol d’alcalde . Ella és alcaldesa amb els vots d’un xenòfob molt pitjor. Al cap i a la fí Valls està condemnat per uns fets que en el cas d’Albiol només s’han quedat en amenaces. Farà alguna autocrítica ? o això també és culpa de tots els altres menys d’ella ?

Eulàlia Formiga
Eulàlia Formiga
15.05.2020  ·  22:33

Personatge egocèntric, cínic i afegiria, sinistre, aquesta és la meva sensació. Vergonya q tingui rels catalanes.

Josep Almar
Josep Almar
15.05.2020  ·  22:34

De fet, Valls no es cap sorpresa. La sorpresa i decepció es Colau, indigna per seura a una cadira que sap no li pertoca

Josep Salart
Josep Salart
15.05.2020  ·  23:02

Una vergonya també és que aquest Tribunal tardi tants anys i que, per postres, condemni a l’estat. És a dir, a tots els francesos.

Al senyor Valls, no el farà canviar ningú, és calanya, però sí que entre tots, hauríem de fer canviar aquests tribunals que, els mateixos estats se’n foten inpunament. Explical’s-hi als perjudicats a veure que els sembla aquesta justícia.¡¡. Mentre tant, el senyor Valls deu obrir una ampolla de Laurent Perrier Vintage. Seguríssim ¡¡

Joan Garcia
Joan Garcia
15.05.2020  ·  23:08

Aquest “senyor” ara fa justament un any va qualificar de racista i xenòfob l’independentisme català.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
15.05.2020  ·  23:28

Valls és el paradigma de politic amb una immensa caradura, professional de l’engany, i sense cap escrúpol. Disposat a vendre i/o comprar el que faci falta i li agradi. Ha comprat als Comuns de l’Ajuntament de BCN i s’ha venut ell als oligarques que patrocinaven C’s i li varen pagar una bona pasta, sou i despeses de taxis incloses, per a evitar que el batlle de BCN fos un independentista. De fet és un “geni” de la política: és molt llest! Ell sí que en sap d’això que s’en diu política; la prova és que va vivint i bé d’aquesta professió. En fi, un personatge lamentable, sense cap creènça ni cap vergonya. Si el fracesos el volen, allà ells: ja s’el poden quedar!

Miquel Amorós
Miquel Amorós
16.05.2020  ·  01:00

Valls i Colau. Dos personatges igualats per la seva ambició i per no tenir escrúpols.
Valls el xenòfob i Colau la oportunista que et fa tots els papers i s’oblida dels que l’han ajudat.
El mal existeix. Aquí en teniu dos exemples.

Antoni López
Antoni López
16.05.2020  ·  01:05

Sembla que és una vergonya per a tothom menys per “l’Ayuntamiento”. Sembla un penques perquè es un penques…perillos.

Esteve Freixa Baqué
Esteve Freixa Baqué
16.05.2020  ·  01:30

Tens tota la rao, Vicent. Com tu ja saps, porto quasi mig segle vivint a França i recordo perfectament aquest episodi, vergonyos, escandalos i imperdonable protagonitzat per aquest home que tant em dol que sigui català. D’un individu capaç també d’utilitzar un avio oficial del Gouvernement de la République française per assistir, amb els seus fills, a un partit del Barça …

ENRIC ROIG
ENRIC ROIG
16.05.2020  ·  03:56

Desde sempre el poder ha corromput als que l’entenen com la capacitat de triomfar al preu de la injusticia, el despreci a l’altri i la violència com el mitjà de sotmetre els contrincants i d’eliminar els que no s’els agenollen o que els voten. La política, en el cas d’aquesta mala gent, és el medi de vida més apreciat de viure a expenses de la considerable quantitat d’imbècils que els voten i delinqüents que cobren per practicar els mateixos criteris. Lerroux, a la primera quarta part del segle XX, va ser a España el prototip més reconegut. i aquesta doctrina ha tingut una enorme revifalla també a Ñ durant els darrers anys, en els quals una plaga de politics de baixa estofa han portat la a la ruïna Ñ a base de governar a les ordres de l’Ibex 35 . Tant hi fa dretes com esquerres. Tots pretenen obtenir els vots fent ús de l’estupidesa col.lectiva, d’una premsa comprada i plegada als seus interessos i directrius; de missatges plens de mentides, insults i arguments que un nen amb un cervell espavilat i lliure de prejudicis no toleraria i amb pressions a institucions que ofenen l’ètica i les lleis.

JORDI PIGRAU
JORDI PIGRAU
16.05.2020  ·  05:58

D’un individu capaç també d’utilitzar un avio oficial del Gouvernement de la République française per assistir, amb els seus fills, a un partit del Barça …

Es que, si us plau, el Barça es més que un club…corrupte, oi, Sr Bertomeu? Un Club que ni deixava entrar estelades..

Carles Serra
Carles Serra
16.05.2020  ·  06:21

Gràcies Vicent per l’editorial; quan es va presentar a les eleccions a l’alcaldea de Barcelona ja se sabia de quin personatge es tractava, tot hi així el varen recolzar els mitjans de comunicació, ningú recorda les portades de La Vanguardia? es clar, pels catalans, segons una enquesta de la Universitat de Barcelona, es el segon diari amb més credibilitat, a part del sou de 20.000€ més que li pagaven, encara no sabem els noms de les personés o empreses/Bancs que fèiem front en aquesta despesa , evidentment no ha tingut cap denuncia per aquest fet ni inspecció; tot i se’n coneixedors com dic del comportament d’aquest element, tot i així els revolucionaris, els que donant lliçons d’ètica i moralitat no varen tenir cap problema en acceptar els seus vots per aconseguir la cadira de l’alcaldia; Aquest és el nivell de valors d’una part important de la nostre societat; però seguiu aplaudint, que queda molt solidari i revolucionari

Didac Botella
Didac Botella
16.05.2020  ·  07:12

Benvolgut Vicent:

Ahir no vaig poder felicitar-vos pels 25 anys de Vilaweb, així que “Moltes felicitats!”. I, com que ahir anava d’anècdotes, aprofite l’avinentesa per explicar-te’n una de ben divertida. Eren els carnestoltes de Benimaclet de l’any 1996. Això vol dir que encara no havíeu fet un any. I recorde perfectament que, en un moment de la nit, vaig mantenir una conversa amb dos bons amics meus (Pau Caparròs i Miquel Àngel Soler) al voltant d’això de “Vilaweb”. Primer, va començar Pau a explicar-ho. No se’n va eixir; després, vaig començar jo i tampoc. Finalment, ho intentà Miquel i re de re. Vam començar a riure els tres -supose que l’alcohol també féu la seua feina…- perquè havíem sentit a parlar de Vilaweb però cap dels tres no era capaç d’explicar què dimonis era eixa cosa que havieu creat!

Gràcies pel treball i la tenacitat!

Didac Botella

Josep Viñas
Josep Viñas
16.05.2020  ·  07:59

El partit socialista francès va caure molt baix també durant el seu mandat, com primer ministre, i abans.
Com els nostres socialistes, no tenen complexes d’aliar-se amb els elements més reaccionaris de la societat.
Polítics com Valls donen alas al racisme, sempre latent en països com França.

Jaume Bosch
Jaume Bosch
16.05.2020  ·  08:03

Molts catalans comencem a tenir vergonya del què passa politicament a Barcelona, que cada día s’assembla més a ca’n fanga.

Albert Miret
Albert Miret
16.05.2020  ·  08:07

Jo ni a aquest brètol ni a aquella que en diuen Colau -per alguna cosa deu ser-, no els conec de res. Passiu-bé! Són simplement una parella de persones d’aquelles que si no haguessin nascut, el món seria molt millor. Són fantasmes de la història que només passaven per aquí, i que s’han dedicat a estafar a tots els pobres de cap. El càstig als seus delictes socials els hi regalaran els seus propis fills i néts, avergonyits de ser-ne parents, molt més que la societat a la qual han estafat, que d’aquí a dos dies ni es recordarà de qui eren. Pobra gentussa, que sacrifiquen tota una vida, a canvi d’uns anys de sortir a cops de colze a la tele. Misèria mental.

Jordi Minguell
Jordi Minguell
16.05.2020  ·  08:10

Tenir vergonya, passar vergonya, caure la cara de vergonya

Anna Maria Porta
Anna Maria Porta
16.05.2020  ·  08:19

Valls / Colau . Colau / Valls. Tanto monta, monta tanto. De qui és la culpa que siguin on són? També recordo la Colau quan es guanyava les “peles” pels carrers escridassant com una folla a tort i a dret, i a la pregunta de si és dedicaria a la política va jurar i perjurar que això mai de la vida ! I ara no en troba el camí per marxar , ans el contrari quan hi ha “endollat ” les seves “mascotes”…. Qui hauria de fer examen de consciència…?

Antònia Sabrià
Antònia Sabrià
16.05.2020  ·  08:33

I aquestes set persones expulsades podran tornar (si és que els en queden ganes) al país de la “llibertat, igualtat, fraternitat”?

Pep Agulló
Pep Agulló
16.05.2020  ·  09:00

CONTRA LA LLIBERTATS NACIONALS

Valls i Colau són testimonis d’amb qui ens enfrontem. Ambdós, amb totes les diferències que vulgueu, tenen, però, el poder dels Estats darrere. L’un és part del poder, l’altra, l’oportunista, l’utilitza.

Gaspar Coll
Gaspar Coll
16.05.2020  ·  09:26

El personatge i molts més han quedat retratats, també alguns de l’anomenada “esquerra valenta”.

Josep Francesc Pèrez
Josep Francesc Pèrez
16.05.2020  ·  09:32

Crec que aquí es demostra, i son molts els que ho han dit abans que jo, aquella teoría de que el fascisme pot ser tan de dretes com d’esquerres.

El fascisme no es polític. Es una actitud devant alló que ens fa por, i per tant odiem.

A Barcelona, una populista de duro, es alcaldesa gràcies a un fascista camuflat de socialista-liberal-progressista oportunista llepaculs.

Curiosament tenen denominadors comuns.

Els dos son uns vividors
Els dos ballen la música que calgui
Els dos son catalans

Aquest tipus de política es la que marca la historia.

Enric Vilar
Enric Vilar
16.05.2020  ·  09:42

Las gràcies a Colau and Co. I segueix.

Blanca Anguera
Blanca Anguera
16.05.2020  ·  09:44

Valls, Colau i Psc = vergonya profunda. Que ho recordin els seus votants.

Joan Xuriach
Joan Xuriach
16.05.2020  ·  09:59

Els miserables: Valls, Colau i Iceta (en Collboni és el convidat de pedra)

Daniel Llorca
Daniel Llorca
16.05.2020  ·  10:05

A que espera Ada Colau per demanar-li que torni de Menorca a BCN a exercir de regidor?
Molt concert i moltes mandangues però li continuen pagant el sou a aquest regidor.
Vergonya senyor@s, vergonya!!!

Rosa MONTSERRAT
Rosa MONTSERRAT
16.05.2020  ·  10:18

Gràcies, Sr. Partal, per la bona feina. Els que fa anys ens movem en aquest altre món de la “faràndula” (el meu pare va obrir la “paradeta” a l’any 1934) sabem el que és saber conservar la clientela.
Endavant!

JOSEP RAMON MIR
JOSEP RAMON MIR
16.05.2020  ·  10:39

Pregunto: Hi ha alguna possibilitat dins d’aquesta legislació tan democràtica del “estado español” al qual seguim lligats, per desgràcia, que pugui permetre la revocació d’un càrrec públic? Si fos així, ja fem tard…..

JORDI GUIMET
JORDI GUIMET
16.05.2020  ·  10:53

A aquest desgraciat de Valls ja l’han fet fora de prous llocs, millor que es quedi a casa i no surti mai més

Josep Segura
Josep Segura
16.05.2020  ·  11:10

No hi estic d’acord !!! El senyor Valls podria ser un molt bon alcalde de Barcelona perquè té moltes bones qualitats… No recordo quines, però algú m’ho va dir un dia, em sembla. Potser se’m nota massa que visc a França i que no vull que torni (com al 99% de francesos, jo diria). Ara els puc tornar les brometes als de la feina quan se’n fotien de mi dient-me que l’altra banda dels Pirineus esdevindria “l’abocador polític” de França. Iés que la merda sempre acaba surant.

Francesc Samarra
Francesc Samarra
16.05.2020  ·  11:39

Tota ciutat té els governants que és mereix.

Salvador Aregall
Salvador Aregall
16.05.2020  ·  11:45

Què més es pot afegir?, Els partits SA no tenen ideologia, tenen interessos. La Sra. Colau ha fet la pirula a tots els seus electors. Us recordeu del run, run? , el primer run era el PSC i el segon run Manuel Valls, i tots ballant a la plaça Sant Jaume!!. Molts dels que ballaven han d’anar a menjadors socials i dormen malament per la nit perquè no poden pagar la hipoteca. El run, run. Si se puede!

jaume vall
jaume vall
16.05.2020  ·  12:01

Vinga, tornem-hi.
1. Hi ha un fet de quotidiana normalitat abjecta que té com a protagonista un representant de l’unionisme (Valls, Coscubiela, Iceta, Billy el Niño, P.Sánchez, Arrimadas…)
2. L’editorial -molt encertadament- ho fa constar, perquè sapiguem, nosaltres, què ens espera dintre d’Espanya, perquè en prenguin nota, els nostres electes, per a futura munició que soscavi el discurs espanyolista.
3. Un allau de comentaris sobre com de dolents són “els altres”.
4. I ????

De què ha servit tota aquesta bacanal i que ens hem cruspit els mateixos de sempre, a la manera d’un linxament públic ? No seria millor que reflexionéssim si en una República Catalana es replicarien alguns defectes de tot estat (raó d’estat, endogàmia, menyspreu cap al ciutadà/votant, desmemòria dels electors, impotència dels governants davant forces fosques, intraestatals o supraestatals) I què faríem / fem / farem perquè el sectarisme , la ignorància i la falta d’exigència no campin a manera de rèplica espanyola ?

On són les propostes en favor, a part de les aportacions a la contra?
La meva, en aquest sentit, és de només votar aquell partit que promogui en endavant les llistes obertes i la limitació de mandat. Sí, reconec que és demanar-li de fer-se l’harakiri. Però els pares també es sacrifiquen dolorosament, per tal de que els fills tinguin una vida millor.

Josep Salart : “Una vergonya també és que aquest Tribunal tardi tants anys i que, per postre
s, condemni a l’estat. És a dir, a tots els francesos.”

Joan García : “Aquest “senyor” ara fa justament un any va qualificar de racista i xenòfob l’independentisme català.”

Exacte, els dos.
A) Tenir raó, si te la donen massa tard, serveix de poca cosa. I
B) Les declaracions de Valls contra el sobiranisme, que se li podrien girar en contra, seran aprofitades per algú dels nostres ? O de nou només, bla, bla, bla, entre nosaltres?

Josep Marrasé
Josep Marrasé
16.05.2020  ·  12:50

He llegit moltes coses dels companys que m’han precedit, però hi trobo a faltar una cita, no precisament positiva, del president de la République Française. Tot el que va disposar a França en Manuel Valls, ho va fer lliurament i sense l’oposició del seu superior Emmanuel Macron. Per tant, no trobeu que tots dos són culpables per les mateixes disposicions, d’una abjecció fastigosa? No més que això.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
16.05.2020  ·  13:02

M’agrada molt el comentari de Jaume Valls quan diu “La meva [proposta], en aquest sentit, és de només votar aquell partit que promogui en endavant les llistes obertes i la limitació de mandat. Sí, reconec que és demanar-li de fer-se l’harakiri…” I també quan diu “…[i nosaltres mentrestant] bla, bla, bla…”.

Bé, aviat tindrem eleccions. La meua proposta és no tenir por de perdre-les no votant als partits pseudo-independentistes perquè el problema de la no consecució de la independència és precisament els partits dinosaures massa preocupats per la seua supervivència i molt menys pel benestar dels ciutadans de Catalunya.

Si no hi hagués partits amb llistes obertes, no passa res, abstenció. No passa res perquè guanyen els unionistes amb els autonomistes processistes. La pròxima legislatura va ser la legislatura de la catàstrofe econòmica-social. Molt difícil, gairebé impossible, de gestionar. Quatre anys i després la fruita madura caurà pel seu propi pes, Quatre anys. Si hem esperat tres-cents anys, què són quatre anys? Res.

P.S. (No tinc espai per respondre a la contertuliana al seu comentari d’ahir doncs ho faig ací – demano disculpes -)

Arratsaldeon Miren Karmele Pastor. Zure galdera erantzun nahi nuen jakinean kezkatuta zaudela zer hartzen dudan nere erazkinak idazteko. Ba begira, gehienbat umore dosi asko, umorea eta distantzia hau dena, behin eta berriro, Peru Abarka-ren elkarrizketak gogoratzen. Ondo izan eta besarkada bero bat.

Bonifacia Córdoba
Bonifacia Córdoba
16.05.2020  ·  13:24

Tots forem concients de la faena d’aquest vividor i els seus escaqueixos politics.. jo ho vaig deixar escrit, seria regidor no pas batlle i seria el regidor amb més cara dura a l’alcaldia de barcelona per a no perdre la costum.. la colau una impresentable, per tots els costats inclòs com actriu… des de sempre, una falsa fent-ne politiques valentes, li agraden els muntatges com a siudadanus, per això és on está.. no n’hi ha res pitjor que suportar-ne l’engany…

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
16.05.2020  ·  13:30

Valls:

“L’idependestisme ha gestionat la crisi del virus AMB ODI I FANATISME”

Gent com aquesta són els que tenim devant nostre des fa quatre segles.

..i alguns catalans van acceptant aquest discurs.

Josep Maria Miquel
Josep Maria Miquel
16.05.2020  ·  15:17

Ha de retirar-se de la vida pública, per odi i fanatisme contra els gitanos i contra els catalans.
No veig perquè no es poden odiar als fills de mala mare.

Umberto Ciotti
Umberto Ciotti
16.05.2020  ·  15:18

LA DERECHA FASCISTA Y LA IZQUIERDA ESPAÑOLA LLEVAN EL MISMO DESPRECIO POR LA LIBERTAD

La alianza entre Valls y la Colau es una prueba mas de cuanto sea arcaica, autoritaria e iliberal la izquierda española … Odia la Libertad como capacidad de emancipación del individuo y de la sociedad … De hecho está convencida que el autoritarismo sea un carácter inalienable perteneciente a la especie humana y que la sociedad está dominada por el la agresividad del sectarismo y dividida en quien con esta agresividad ha llegado a vencer y a ocupar las posiciones de poder y quien que ha perdido y solo puede pertenecer a una clase de siervos obedientes y sumisos.

La gente de PODEMOS no piensa que la sociedad pueda emanciparse desde el dualismo de una casta dominante y una clase sumisa de siervos obedientes …

Y de todo modo igual que los fascistas están convencidos que la Libertad es una palabra vacía, un concepto abstracto totalmente fuera de la realidad.

Roser Caminals
Roser Caminals
16.05.2020  ·  16:19

Igual que altres vegades, coincideixo amb la proposta de Jaume Vall de “només votar aquell partit que promogui en endavant les llistes obertes i la limitació de mandat.”

D’altra banda, discrepo cordialment de Juan Martín Alegría quan recomana l’abstenció com a alternativa i diu que no passa res si guanyen els unionistes. La victòria unionista enviaria un missatge catastròfic a Espanya i, encara pitjor, a Europa, donant-li l’excusa perfecte per rentar-se les mans i donar l’independentisme per mort.
Esperem que hi hagi una proposta transversal i, si no hi és, fem els deures per decidir quin dels partits és el menys perjudicial.

Lluïsa Miret
Lluïsa Miret
16.05.2020  ·  17:23

Aquest home no té vergonya ni sap què és.

Jordi Camprubí
Jordi Camprubí
16.05.2020  ·  18:05

I la senyora Colau acceptant de bon grat els vots d’aquest personatge sinistre. A veure si d’aqui dos anys i escaig tenim memòria.

Albert Ventura
Albert Ventura
16.05.2020  ·  18:27

Hi ha una diferencia. L’Albiol es un f.d.p. pero el Valls es el SEU f.d.p.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
16.05.2020  ·  18:57

Entre nosaltres, que gent com Valls i Colau hagin aterrat tan de gust a l’ajuntament de Barcelona és només una indicació perversa de fins a quin punt els grans partits s’han obsessionat amb Barcelona i només Barcelona, fins al punt de destruir-ne l’ajuntament. Només puc dir que ja n’hi ha prou de centralisme, i que a fora de Barcelona (i amb la malaurada excepció de Badalona) les coses funcionen substancialment millor, precisament perquè als grans partits tant se’ls en fot el conjunt de 946 municipis. Per alguna raó ens anomenen “territori” (és a dir, caníbals ballant al voltant de l’olla: aquesta és la imatge que de nosaltres tenen certs grans cenacles. Cenacles de la capital… d’un altre país.).

Lluí Mor
Lluí Mor
16.05.2020  ·  19:32

Casi sempre coincideixo amb els comentaris de Roser Caminals, és més, crec que és molt subtil i file prim. Avui, coincideixo més amb Juan Martin Alegria.
Ja sabem que el que diu Juan Martin i, ell també ho sap, no passarà, és dir, la gent anirà a votar.

Ara bé, si el món indepe actuessim com a cos i els deixesim guanyar, i per bastan, no per poc, que els hi puguesin els fums, que la caldera de vapor ja la tenen a tota màquina, serien quatre anys de deliris, bén emparrats com estan, veuriem promeses faraoniques, sortirien egos que no cabrien ales pantalles dels televisors, amb una devacle econòmique al damunt i el govern dÈspanya arruinat, que no els podria ajudar, ens divertiriem d’àllo més i, llavors si s’eixamplarien les bases, i a base de bé, no com ho pretenen fer desde ERC.

Josep m Uribe-echevarria
Josep m Uribe-echevarria
16.05.2020  ·  20:27

Per a Roser Caminals: Si esta d’acord en votar només els partits que promoguin les llistes obertes i la limitació de mandat,a les properas eleccions preparis per l’abstenció.

Jordi Tudó
Jordi Tudó
16.05.2020  ·  21:20

Assumpció i Vicent, ahir tampoc vaig poder felicitar-vos per aquesta eina imprescindible de comunicaió creada fa vint-i-cinc anys. Quasi res. Els dos, més tot l’equip teniu un bagatge, empenta i ganes de servei al país, sense avantposar cap qüestió personal ni de grup. Feina ben feta, la qual no s’acaba mai de seguir aquest camí marcat amb anhel de llibertat i de servei aquest poble.
Aquests dies de confinament m’han aparegut retalls, escrits, butlletins, revistes…Últim número de Canigó, un referent i segur un estel al vostre camí. El primer número del Temps, Arreu, Mestral, Avui…Segur heu intentar agafar el millor de cadascun.
Salut, per molts anys i visca vilaweb vint-i-cinc anys més!

JOAN RAMON GOMÀ
JOAN RAMON GOMÀ
16.05.2020  ·  21:21

El problema és que els mitjans de comunicació suposadament catalans estan gairebé tan espanyolitzats com els partits suposadament independentistes. Per a ells només existeix Espanya, el que passa a França no existeix. Per tant no es poden avergonyir, ni escandalitzar ni fer-ne noticia, ni criticar, ni res de res d’una cosa que no existeix al seu marc mental.

Araix Ahmad
Araix Ahmad
17.05.2020  ·  00:02

La descripció perfecta, ‘una vergonya’

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies