Alguns manifestants de la concentració de la plaça de Catalunya han increpat periodistes que la cobrien i els han impedit l’exercici professional. Uns quants eren de TV3 i de Betevé. Segons que apunta el diari El Món, les Unitats de l’Àrea de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra han hagut de protegir l’equip de TV3 perquè pogués fer la seva tasca.

El comitè d’empresa de TV3 ha exigit responsabilitats als organitzadors de la manifestació per celebrar el 12 d’octubre per l’agressió. A través d’un comunicat, han denunciat que l’equip ‘ha estat assetjat i agredit per un grup incontrolat que participava en la concentració unionista a la plaça Catalunya’ i que també ‘han estat escridassats i amenaçats’ els professionals de Betevé. Davant d’això, demanen al parlament, a la mesa de la Comissió de Control de la CCMA, ‘que els grups polítics que en formen part rebutgin de forma clara i contundent les agressions contra tots els mitjans i els seus treballadors, i aturin l’hostilitat que assenyala els mitjans de la corporació com a objectiu polític’, cosa que, a parer seu, ‘posa en risc els seus treballadors’.

Segons el comitè d’empresa de TVC, ‘el que ha passat avui és un lamentable episodi més de l’escalada de crispació política’. ‘Cada vegada és més difícil cobrir aquests esdeveniments sense risc per a la integritat física dels informadors, especialment de les televisions’, han denunciat els treballadors a través d’un comunicat.

Per aquesta raó, han anunciat que han demanat ‘a la direcció que reclami responsabilitats als organitzadors de l’acte en què hi ha hagut l’agressió, així com la revisió dels protocols d’actuació en esdeveniments de risc’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb