Aquest cap de setmana Mallorca és la capital del món titellaire perquè s’hi fa el Festival Internacional de Teatre de Teresetes. Aquesta cita, que ja fa dinou anys que es fa, és una de les més destacades del país en aquest àmbit i s’hi poden veure propostes de tot tipus, com ara un espectacle de circ sota un paraigua o un cabaret amb titelles de talla humana. Enguany hi participen 14 companyies d’arreu que mostren els seus espectacles en 16 poblacions de tota l’illa, entre les quals destaca Palma.

Entre l’oferta del festival s’hi poden veure les propostes de companyies suïsses, belgues, franceses, catalanes i mallorquines que treballen amb tot tipus de titelles. Algunes de les més destacades són Post-scriptum, un espectacle de la companyia belga Theàtre de Sursaut que fa una relectura del conte de la Caputxeta Vermella en clau de teatre de l’absurd o Res es mou dels francesos Désuète, on una ballarina dansa acompanyada d’una tereseta portada.

Pel que fa a les companyies balears es podrà veure Gerda i les quatre estacions, una obra de teatre d’ombres que fusiona música de Vivaldi i contes d’Andersen; Martí i el siurell màgic sobre un nen que té por a l’aigua i també El préssec gegant, una versió del conte de Roal Dahl amb ombres i projeccions. També cal destacar Plastiiik, l’estrena del darrer espectacle dels menorquins Melicotó Titelles que narra tot d’històries del fons del mar amb titelles de mà.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]