Funcionaris del Ministeri d’Afers Estrangers espanyol s’han presentat aquest matí al Departament d’Exteriors per ocupar-lo, d’acord amb el cop d’estat perpetrat pel govern de Mariano Rajoy. L’ex-ambaixador espanyol al Paraguai Juan Fernández Trigo es qui controlarà l’ocupació de la conselleria. El diplomàtic va acompanyat de tècnics del ministeri, tal com es pot veure a la fotografia:

Trigo, segon a l’esquerra, abans d’ocupar el departament.

És el primer cas d’ocupació física d’un departament del govern, d’ençà de l’aprovació de l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola. L’entrada al Departament d’Afers Exteriors no és arbitrària, car la conselleria de Raül Romeva ha estat l’altaveu que ha permès la internacionalització del procés.

Trigo, nascut a Terrassa, és llicenciat en dret i va començar la carrera diplomàtica el 1986. Ha estat cònsol espanyol a Agadir (Marroc) i número dos de les ambaixades espanyola al Vietnam i Cuba, abans d’encapçalar les delegacions d’Haití i després el Paraguai.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb