La tertúlia proscrita

LuzIA, la intel·ligència artificial per WhatsApp que farà que no hàgiu d’escoltar un àudio mai més

  • LuzIA, la intel·ligència artificial de moda, és capaç de respondre a tota mena de demandes per un xat de WhatsApp

VilaWeb
Redacció
19.05.2023 - 20:55
Actualització: 20.05.2023 - 08:44

Després del fenomen ChatGPT, un nou xatbot ha revolucionat internet. Es tracta de LuzIA, una intel·ligència artificial que opera per WhatsApp i que, en poques setmanes d’existència, ja compta amb desenes de milers d’usuaris. Com ChatGPT, aquest xatbot pot transcriure missatges d’àudio, resumir textos o bé explicar conceptes complexos, amb la particularitat que és capaç de fer tot això (i més) a través d’un missatge de WhatsApp.

Com podeu instal·lar LuzIA?

Per a instal·lar LuzIA, tan sols heu de fer clic en aquest enllaç, que automàticament obrirà un nou xat a WhatsApp amb la intel·ligència artificial.

Cal remarcar que, perquè funcioni, els usuaris han de donar el seu número de telèfon al sistema, cosa que significa cedir un element clau de la privacitat. La política de privacitat de LuzIA diu que el sistema pot recollir informació sobre les pàgines web i arxius als quals l’usuari accedeixi, com també tot allò que escrigui al xat.

Com funciona LuzIA?

LuzIA funciona de la mateixa forma que ChatGPT: l’usuari li fa demandes i el sistema les respon. La particularitat d’aquesta intel·ligència artificial, tanmateix, és que no funciona a través d’una pàgina web o bé una aplicació, com és el cas de ChatGPT, sinó a través d’un xat de Whatsapp, com si es tractés d’un contacte qualsevol.

Per a començar a fer-la servir, tan sols heu d’enviar-li un missatge demanant-li allò que necessiteu. Si bé la llengua predeterminada d’aquest xatbot és el castellà, el sistema canvia automàticament al català en cas que detecti que l’usuari l’empra. Cal dir, així i tot, que LuzIA sol revertir ràpidament al castellà, tot i que si se li adreça una pregunta en català respondrà sempre en aquesta llengua.

Què pot fer LuzIA?

Una de les funcionalitats més útils de LuzIA és el seu servei de transcripció d’àudio, que funciona amb arxius d’una llarga màxima de deu minuts. Per a fer-ne ús, tan sols heu de reenviar-li un missatge d’àudio i demanar-li que el transcrigui. Després d’examinar-lo durant una estona –que no sol ser més que uns pocs segons– el xatbot respondrà amb la transcripció corresponent. Com més net nítid sigui l’àudio, més acurada serà la transcripció.

Un altre servei que ofereix LuzIA és resumir escrits, tant en forma de missatges de text de Whatsapp com en forma d’enllaç a internet (el sistema analitza l’enllaç i en resumeix els continguts principals). Per a aconseguir-ho, tan sols heu d’enviar-li el text o enllaç que vulgueu resumir i demanar-li-ho, especificant –si ho preferiu– la llargària que vulgueu que tingui el text resumit.

El xatbot també és capaç d’explicar conceptes complexos amb exemples i detalls, una funcionalitat particularment útil en àmbits com ara les matemàtiques.

Les traduccions són un altre dels forts d’aquest xatbot. LuzIA és capaç de traduir, en pocs segons i amb gran fiabilitat, qualsevol text del català a una llengua estrangera o bé d’una llengua estrangera al català.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any