L’ONG francesa Smile 13 vol que una piscina de Marsella permeti, de manera excepcional, l’ús de burkini, un banyador que cobreix tot el cos, utilitzat per algunes musulmanes. L’anunci, que convida les dones musulmanes i nens de menys de deu anys el dissabte 10 de setembre, ha rebut una resposta concloent d’autoritats per a prohibir l’acte.

Smile 13 es defineix a la seva pàgina web ‘sociocultural, esportiva i d’ajuda a dones i nens’. A més, al cartell de l’acte, l’ONG aconsella al personal del centre aquàtic que es vesteixi amb un banyador, amb un mocador gran o pantalons curts.

El batlle de la localitat, que té 20.000 habitants, vol prohibir l’esdeveniment per la possibilitat de causar ‘problemes d’ordre públic’. Ha declarat: ‘És una provocació que no necessitem en el context actual que viu França’.

Veient tota aquesta polèmica, Mélisa Thivet, una de les responsables de l’ONG, ha dit en una entrevista que la iniciativa es dirigia a aquelles dones que volien entrar en un piscina, però que al mateix temps no volien mostrar el seu cos per qüestions religioses o per unes altres raons.

‘Vivim en un país laic i cadascú té la llibertat de practicar la seva religió com consideri’, ha afegit Thivet. A més, ha dit que la seva organització havia rebut missatges violents, i que hi havia coses més importants que una associació de barri.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb