Luke Uribe-Etxabarria, del PNB, abandona el parlament basc per ocupar el càrrec de senador en el grup JxCat després de la cessió del seu partit d’un dels seus senadors perquè el grup català mantingui grup parlamentari en la present legislatura.

Uribe-Etxebarria ha presentat la seva renúncia a l’acta de parlamentari després del ple ordinari que va celebrar la cambra de Vitòria ahir.

En les passades eleccions espanyol de l’abril es va presentar en la candidatura del PNB per Gipúscoa al senat espanyol i ha estat parlamentari basc d’ençà de l’any 2001, en la setena legislatura.

Durant tots aquests anys ha participat en diverses comissions, especialment en les d’Afers Europeus i Acció Exterior; Política Industrial i Competitivitat; Comerç, Consum i Turisme; i EITB.

El seu seient en la cambra basca serà ocupat per Carmen Solorzano (Donostia, 1952). Llicenciada en Medicina, en l’especialitat de pediatria, exerceix en la seva professió des de fa més de quaranta anys.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.