sindical

La UGT ha fet, finalment, una crida a participar en la manifestació de demà, que té com a lema ‘Llibertat’. El sindicat forma part de la llista d’entitats adherides a la mobilització –n’hi ha mig miler– i, en un comunicat, apel·la a la pluralitat per defensar que ‘cadascú actuï en funció de les seves conviccions personals’.

‘Sempre hem defensat i mai defallirem a reclamar drets, llibertats, cohesió social i diàleg, més necessaris ara que mai, per trobar solucions a la situació que pateix avui el nostre país’, diu el sindicat. ‘Hem participat i participarem en tots els espais compartits i plurals per a reforçar la cohesió i la convivència’, afegeixen.

Guia de la manifestació del 26 d’octubre contra la repressió

Ahir, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ja va anunciar que assistiria a la manifestació.

CCOO se’n desmarca

Per la seva banda, CCOO s’ha desmarcat de la mobilització i el seu secretari general, Javier Pacheco, no hi assistirà. El sindicat no ha fet cap crida a participar-hi, tot i que sí que va aprovar una resolució contra la sentència i s’ha expressat a favor de l’alliberament dels presos polítics. Dimarts, en tres piulets, CCOO va explicar que treballaven per impulsar una manifestació que reivindiqui la llibertat dels presos, el diàleg per a una solució política i la recuperació de la cohesió social.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.