Abans no començà a sonar el seu nom, impulsat per l’activisme de Súmate i pels seus llibres d’èxit, Antonio Baños era conegut per la seua feina d’anys en el periodisme, però també tenia un nom en l’escena musical barcelonina. Amb la seua guitarra i la seua veu, es va destacar en alguns grups de l’òrbita del punk i del pop, especialment de Los Carradine.

Los Carradine, entre el 1993 i el 2007, van publicar quatre maquetes i un disc i van tocar en tot de sales de concert i festivals, on deixaren una marca evident, que els seus admiradors recorden amb molta intensitat. Víktor Parkas, per exemple, va escriure aquest preciós article a El País, en què remarcava el passat musical de Baños, quan ja sonava com a possible cap de llista de la CUP.

Los Carradine era un grup amarat de grans noms de la música de protesta anglosaxona, però de la menys òbvia i previsible: gent com Joe Strummer i Billy Bragg. A aquest darrer fins i tot li van dedicar una de les cançons més emblemàtiques, que titularen amb el seu nom. I a ‘Billy Bragg’, els Carradine deien que les xiques preferien anar-se’n amb gent més tendra i els partits preferien perfils més moderats. Ho feien amb l’humor sarcàstic, que els mestres els havien ensenyat que era una de les maneres més contundents de combatre ‘el gran circ liberal’.

Ara, quan amb el pas dels anys Bragg ha arribat a dir que era votant ‘circumstancial’ dels liberals-demòcrates i ha reconegut que ja no esperava la fi del capitalisme, Baños aparcarà la guitarra i encapçalarà la llista dels anticapitalistes catalans. Però als curiosos els quedaran tot de vídeos per a conèixer i assaborir. Com aquests que us presentem avui.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb