L’operació policial i judicial anticorrupció contra CDC va comportar de vint-i-quatre persones. Entre els detinguts hi havia el president de la Diputació de Lleida i batlle de Fondarella, Joan Reñé, i el cap del servei de vies i obres de la corporació provincial, Enrique Regaño. L’operació està relacionada amb el pagament de comissions a CDC a través de la fundació CatDem, segons ha pogut confirmar l’ACN.

Segons el TSJC, inicialment estava previst fer vint-i-sis detencions però finalment van ser vint-i-quatre. Així mateix, hi va haver sis escorcolls, al Palau de la Diputació, a la seu de l’Organisme Autònom de Recaptació de Tributs, a la delegació de Carreteres a Lleida, a l’empresa M.J. Gruas o a l’enginyeria Innalba de Mollerussa.

La causa és oberta des de 2016 per corrupció i enriquiment personal en relació al contracte d’una empresa per part de la corporació municipalista i la porta el jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida.

Els vint-i-quatre detinguts durant la jornada d’ahir van quedar en llibertat en seu policial i estan a disposició de la magistrada per quan aquesta els citi a declarar. L’operació es va desenvolupar en els partits judicials de Lleida, Balaguer i Solsona. En aquests moments encara no hi ha cap calendari de declaracions previst ja que fonts judicials apunten que hi ha molta documentació per analitzar. La causa sota secret de sumari.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.