Coronavirus

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat a Filipines la primera mort a causa del nou coronavirus fora de la Xina, on ha causat 304 morts i hi ha 14.380 afectats. Es tracta d’un home xinès de 44 anys que es va morir ahir després d’estar en aïllament des del passat 25 de gener, segons ha informat el ministre de Sanitat de Filipines, Francisco Duque.

L’home era company del primer cas conegut del nou coronavirus a Filipines, una dona xinesa de 38 anys. Duque ha explicat que en aquest temps l’home ha desenvolupat una pneumònia severa.

La parella, tots dos de Wuhan, ciutat xinesa on se situa l’epicentre del brot, va arribar a Filipines des d’Hong Kong el passat 21 de gener i fins al moment eren els únics casos confirmats amb aquest virus al país.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb