Joaquim Llimona, ex-alt càrrec de CiU, coordinarà la plataforma catalana de suport al PNB per a les eleccions europees, impulsada per Units per Avançar. Així ho ha avançat el secretari general d’Units per Avançar i diputat al parlament, Ramon Espadaler, en declaracions al diari El Correo. Tradicionalment el PNB es presentava en coalició amb CiU, però enguany no ha volgut tancar una aliança amb la candidatura de Junts per Catalunya que encapçala el president Carles Puigdemont.

Units per Avançar, partit hereu d’Unió Democràtica aliat del PSC, demanarà el vot per al PNB en les europees del 26 de maig i impulsa una plataforma catalana de suport als nacionalistes bascos, a la qual ja ha convidat a sumar-se a forces del catalanisme moderat com Lliures o Convergents. Espadaler ha explicat que la seva formació està ‘treballant amb persones que procedeixen de l’espai de Convergència, no només d’Unió, com Joaquim Llimona’.

Llimona, recentment incorporat a les files d’Units per Avançar, és advocat i professor de dret comunitari europeu a la Universitat de Barcelona i va ocupar diversos càrrecs en l’àmbit de les relacions exteriors dels governs de Jordi Pujol i a l’equip municipal de Xavier Trias a l’Ajuntament de Barcelona.

Espadaler ha explicat que Llimona ‘serà l’encarregat de coordinar la plataforma’ de suport al PNB. Segons que ha dit, ‘donar suport a Catalunya al PNB el 26-M’ representa el ‘vot útil del catalanisme dialogant’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.