Diumenge la Llotja de Lleida acull l’estrena de l’òpera Goyescas o los Majos enamorados, una de les accions destacades del programa de l’Any Granados. Aquesta producció pretén actualitzar l’obra més coneguda del repertori del compositor lleidatà des d’una visió contemporània. La novetat d’aquesta producció radica en la posada en escena, que té lloc suposadament al Parc de la Mitjana de la ciutat de Lleida i en la qual hi participen 30 figurants.

Compta amb quatre solistes: la lleidatana Marta Infante, Àngel Òdena, Lorena Valero i Albert Montserrat. La interpretació va a càrrec del Cor Bruckner, dirigit per Julia Sesé, i de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, mentre Llorenç Corbella assumeix la direcció d’escena.

Goyescas és una òpera en què l’amor i el desamor, la gelosia i l’enfrontament, la festa, la dansa i l’alegria són presents. Tots aquests temes són universals i segueixen sent actuals, i és per aquest motiu que s’ha pensat en una posada en escena actual. L’espai i els moviments dels intèrprets, juntament amb la música, seran el fil conductor per explicar aquesta història. Tot el moviment escènic, realitzat per col·laboradors lleidatans, estarà acompanyat per un grup de ballarins d’arrels de dansa espanyola amb la complicitat de la dansa contemporània.

Enric Granados va morir ara fa cent anys en el viatge de tornada procedent de Nova York després d’estrenar Goyescas a la Metropolitan Opera d’aquella ciutat. Va morir ofegat amb la seva esposa quan intentava salvar-la del naufragi que un submarí alemany va ocasionar al vaixell en què viatjaven.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]