Llarena ha demostrat que és un incompetent

  • «Que ni tan sols la fiscalia belga haja acceptat la tramitació de l'ordre de detenció europea indica sobretot una manca de qualitat en la feina del jutge espanyol, indigna del sistema judicial europeu»

Vicent Partal
16.05.2018 - 22:00
Actualització: 17.05.2018 - 07:20
VilaWeb

Els subscriptors de VilaWeb reben cada dia a les deu del vespre l’edició en pdf, amb els millors articles que trobaran l’endemà al diari. Feu-vos-en subscriptors per ajudar VilaWeb i la seva visió del periodisme i el país.

Llarena és un incompetent. Aquesta és la primera constatació inevitable a què arribaria qualsevol en veient què va passar ahir a Brussel·les. Amb l’informe de la fiscalia belga s’ha acreditat per escrit que el jutge Pablo Llarena és un incompetent, un autèntic indigent intel·lectual, incapaç de fer bé una instrucció ni de redactar cap ordre que siguen presentables a Europa.

El ridícul que ha fet és enorme i en un país normal tants errors com ha comès, tanta ignorància com ha demostrat, haurien d’aixecar una polèmica immediata i pública sobre la seua capacitació per a jutjar res ni ningú –i aquest excel·lent article de Josep Casulleras us pot servir de guia per a entendre fins a quin punt el magistrat és incapaç d’organitzar un dossier decent, que complesca les regles més elementals a l’hora d’interactuar amb els seus col·legues de la resta de la Unió Europea.

Que ni tan sols la fiscalia belga haja acceptat la tramitació de l’ordre de detenció europea indica sobretot una manca de qualitat en la feina del jutge espanyol, indigna del sistema judicial europeu. No ha calgut entrar en el fons de l’afer, en allò que es jutjava. No ha calgut ni la intervenció de la defensa ni encara menys la del jutge. La fiscalia, aquells qui són objectivament els seus aliats i la seua veu en el procés belga, ha esclatat d’indignació i ha demanat que no s’acceptàs l’ordre presentada. Perquè ni avisant Llarena que ho feia malament –com documenten que han fet unes quantes voltes– ell no s’ha dignat a corregir els seus actes. Sembla impossible, però és així.

Ara, tinguem-ho ben present: aquest senyor és el qui manté a la presó –essencialment perquè ell vol– el vice-president Junqueras, la presidenta Forcadell, els dos Jordis i els consellers Bassa, Forn, Romeva, Rull i Turull. Una persona que es retrata quan ix de l’estat espanyol resulta que té el poder absolut a dins per a decidir sobre la vida i la sort de polítics elegits democràticament pel poble. És clar que, per una altra banda, segurament no hauríem d’esperar gran cosa més d’un sistema judicial que, en compte de reclamar-li explicacions a ell per la malaptesa amb què ho ha fet tot, s’enfada amb els qui fan la feina ben feta, en aquest cas els seus col·legues belgues.

Per cert: l’enhorabona més gran als consellers Puig i Comín i a la consellera Serret.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Antoni Oller
Antoni Oller
16.05.2018  ·  22:08

A la vista de la caiguda de tot el fals muntatge, no hi hauria manera jurídica d’accelerar els tràmits per la denuncia i resolució a instàncies internacionals de la farsa que manté els nostres presos polítics engarjolats, i fer que poguessin sortir. M’ho pregunto des de la ignorància més absoluta sobre aquests temes.

Josep Usó
Josep Usó
16.05.2018  ·  22:26

De seguida, el Tribunal Suprem ha eixit en tromba a defensar-lo. Amb això s’han posat al seu nivell. El de absoluta incompetència. Caldria destituir-los a tots, però probablement no tinguen recanvis. M’agrada l’expressió “indigent intel·lectual”. Inútil, se’n podria dir també.

Pepi Borrego
Pepi Borrego
16.05.2018  ·  22:31

Jo el que no entenc es, com la judicatura honesta i eficient que fa bé la seva feina no s’han mostrat infexibles i no s’han plantat davant aquesta vergonyosa injusticia. Al no fer-ho tota la judicatura queda tacada.
No oblidem que no només el jutge Llarena el que n’ha quedat en evidència sinó la sala que en forma part i li va donar suport el CGPJ, en definitiva que tot un tribunal suprem, màxim òrgan de la magistratura ha quedat nu davant la justicia internacional. La subpervia i arrogancia estan a l’adn espanyol.
Per favor representants nostres deixeu estar de dir que estimeu el poble espanyol, de tant repetir-ho sembla fals, no n’heu de convèncer ningù. El poble espanyol és prou madur per decidir si vol canviar l’estatu quo.

Encarnació Parets
Encarnació Parets
16.05.2018  ·  23:21

Tota la premsa espanyola defensa en Llarena, la fiscalia i el sursum corda. Això no té aturador. Quan fem via?

jaume vall
jaume vall
16.05.2018  ·  23:22

Enhorabona a les tres persones bones que han de ser a l’exili per la baixa qualitat de la política espanyola. Queda clar que només han estat fugitius de la injustícia espanyola. Que sigui el preludi de les bones notícies que ens vindran de Berlin i d’Edimburg.
Quan és el discret homenatge que hem de fer al consulat belga a Barcelona?

JESUS CASTELLS
JESUS CASTELLS
16.05.2018  ·  23:31

Es molt trist i fa por, estar sota la tutela d’un poder judicial com el que ens regeix. Gent que te un poder tant immens i demostrant, com molt be has definit, indigència intelectual juntament amb una tremenda soberbia, reuneix els ingredients perfectes per al desastre. Així estem.

Bonifacia Córdoba
Bonifacia Córdoba
16.05.2018  ·  23:39

Incompetent? Es el que té creure’s deu, oi sr. Diví? No tan sols és incompetencia, es cretinisme quand ets incapaç de mantenir un relat amb coherencia i et creus que el mon confabula contra tu… decrepitut?… cal demanar a Llarena la seua dimisió… que li estem pagant el sou cony!!! Que es retiri d’una vegada al paraiso…

JOAN RAMON GOMÀ
JOAN RAMON GOMÀ
16.05.2018  ·  23:43

Crec que qualificar Llarena d’incompetent e ignorant és és excessivament benvolent amb ell.

El problema de Llarena és que s’ha trobat en un dilema:

a) Si mantenia els mateixos fets de l’ordre emesa per Lámela sabia que li rebutjarien.

b) Si retirava l’ordre de detenció a Espanya per poder-ne emetre una de nova, els hauria de cridar a declarar enviant-los una citació al domicili on són ara i que ell coneix, i els havia de permetre de defensar-se. Això li trencava els plans perquè haurien pogut aportar proves de que els nous fets son falsos.

Davant d’aquest dilema ha tirat conscientment per intentar que la fiscalia i la justícia belgues s’empassessin una ordre amb fets inventats nous, però en base a la mateixa ordre de detenció on no hi havia aquests fets.

Mai no sabrem els favors d’aquells que parlava Margallo que haurà fet Espanya entre les autoritats belgues per aconseguir que la trampa colés. Però sembla que han llençat els favors a les escombraries.

Empar Valls
Empar Valls
17.05.2018  ·  00:31

Els seus col·legues el consideren un perfeccionista i no entenen el que ha passat.
Crec que la resposta és, com algú ha dit, que el problema es que ell és part, es a dir que se sent afectat, se sent víctima.
A les hores la ment s’ofusca i es cometen molt errors.

Salvador Busquets
Salvador Busquets
17.05.2018  ·  00:33

Crec que no ha corregit els errors que expresament li demanava la fiscalia belga perque ha preferit ser tombat per defecte de forma i no per demostrar-se que la acusació és falsa, ja que així no tindria sentit mantenir els presos polítics aquí. Però potser s’ha enmerdat més perque crec que això és prevaricar, i a nivell europeu. Algú anirà a petar a La Haia, potser…

Ramon Perera
Ramon Perera
17.05.2018  ·  00:52

Em resulta difícil de creure que el jutge Llarena hagi triat de caure en un defecte de forma per evitar que la justícia belga entrés en el fons de la qüestió. Lo que veig és que quan va emetre l’euroordre no tenia ni idea d’on es posava i anava amb això tan espanyol simbolitzat per la frase “Usted no sabe con quien está hablando.”
I a jutjar per la reacció espanyola, segueixen igual.

Orestes Mas
Orestes Mas
17.05.2018  ·  01:16

No estic gens d’acord amb l’editorial d’avui. Ens pot fer caure en un cofoisme injustificat i la primera regla a seguir és no refiar-se de res. Vegem els fets:

1) Els qui coneixen Llarena diuen que és tècnicament bo i un jutge molt garantista.

2) Els “errors” comesos són de debutant. No és possible fer-los ni tan sols volent. Si fossin veritat, Llarena només té 2 sortides: a) dimitir immediatament, i b) que el poder judicial l’aparti immediatament.

3) Si el punt 2 no passa, aleshores només es pot inferir que tot plegat respon a una estratègia. Probablement, veient perduda la via judicial internacional han optat per simular errors tècnics per tal que no s’apliqui sobre la causa la justícia europea.

4) Evidentment, seguir aquesta estratègia té un desgast notable pel prestigi del jutge. Aleshores, per què la segueixen? L’única explicació que hi veig és que s’hi han vist obligats. No havien previst la jugada de l’exili de president i consellers, i han hagut d’improvisar un pla “B”. Un pla que té costos no només pel jutge sinó per la imatge a l’exterior d’espanya i la seva justícia. Però a espanya no li importa excessivament, ja se sap que la raó d’estat i la unitat territorial passa per davant de qualsevol cosa en aquest país.

Finalment, el “cost” per Llarena és passatger. Quan ell ja estigui fora de la causa li donaran una medalla i un retir daurat pels serveis prestats a la pàtria. No en tingueu cap dubte.

Però bé, també és cert que aviat se sumarà a tot plegat l’opinió dels tribunals escocesos i alemanys, que influiran sens dubte en el camí que prendran els esdeveniments. Cal veure què passa. La justícia europea és justa i els advocats que tenen són bons. Jo tinc esperances.

Ricardo Juanola
Ricardo Juanola
17.05.2018  ·  01:25

La seva gran sobérbia els farà caure.
Fins ara estaven tan acostumats a que, pel poder que els don el càrrec que ostenten, amb amenaces n’hi havia prou per tombar els seus contraris…i ara han hagut de presentar un cas de manera professional i es clar, no han sabut. Sempre amb blof, sempre amb “echaopalantisme”, testosterona en lloc de cervell. Aixi eren quan la conquesta de les Ameriques, aixi segueixen sent ara i molt probablement així seràn en el futur.
( va pels que creuen que canviaràn i podrem seure a negociar un referéndum).
Oblideu aquesta opció, nosaltres a la nostra, tirem pel dret i no parem fins tenir la plena independencia.

Víctor Serra
Víctor Serra
17.05.2018  ·  01:27

Llarena no és solament Llarena, és la representació del que és avui el sistema judicial espanyol, on gent com ell no és l’excepció sinó la norma.

Marià Riera
Marià Riera
17.05.2018  ·  01:28

La veritat és que m’he alegrat moltíssim del clatellot que la justícia Belga li ha “fotut” a la justícia espanyola i més concretament al jutge Llarena. Crec que la resta de països en litigi s’haurien d’afanyar per tal que no s’oblidi la incompetència entre cas i cas.
Si no fos que ens afavoreix a nosaltres, exigiria al gobierno de España que el fotéssin fora per la quantitat de errades que acumula en un sol cas en tan poc temps. M’emprenya molt que amb els meus impostos li paguin el sou a un tio tan ressentit, amb tan odi al cap i a sobre tan incompetent.
Tinc una contradicció, no sé si prefereixo que el canviïn o que continuï, per allò de “mas vale loco conocido, que sabio por conocer”.
Si el canvien, i en ve un altre de bo però amb la mateixa mala llet, encara en sortirem perdent. Però, i si el que vingués no estigués guiat per l’odi i la fatxanderia? En fi, no em vull amargar, que ja ho estic prou.

Jordi Balbastre
Jordi Balbastre
17.05.2018  ·  01:28

Sí, felicitem-nos per la resolució dels jutges de Bèlgica, i enhorabona per als consellers.
Desgraciadament amb la seva actuació, l’estat espanyol s’ha desacreditat més si fóra possible. En el seu moment vaig dir que les euroordres podien suposar un ridícul còsmic, i potser vaig fer curt. Es sincerament lamentable.
Descrèdit per al PP, PSOE, el govern de la comunitat de Madrid, el Senat, els ministres, la diplomàcia i descrèdit increible sobre la monarquia. El tribunal constitucional. Descrèdit abocat sobre el sistema judicial. Perquè no es queixen els jutges? Descrèdit empastifant les forces policials, la premsa, la televisió pública. Perquè no es queixen els autèntics professionals? Descrèdit esquitxat sobre les universitats. Descredit foragitant el nostre govern legítim, aplicant quelcom sense nom (155). El pou negre és insondable. Em sap molt de greu fins on han arribat aquesta gent. Em sap greu per ells i per nosaltres, només ens queda un camí possible, la República de Catalunya. Adéu, bon vent i república nova.

Josep Ramon Alonso
Josep Ramon Alonso
17.05.2018  ·  01:29

Llarena no és l’únic, hi han un munt de polítics i exaltats nacionalistes espanyols que pensen com Llarena o inclús pitjor, com Los Santos.

Només cal escoltar el Secretari del PSOE Pedro Sanchez, que vol canviar la Constitució per adequarla als seus interessos i tipificar el delicte de rebel·lió a les seves necessitats per poder acusar i engarjolar als independentistes, o tal com demanen de VOX, que sigui delicte ser independentista.

Després per descriure aquest comportaments d’aquests polítics i periodistes que acabo de fer, ami també em poden titllar de “supremacista i xenòfob” com al Molt Honorable Quim Torra.

Tot el que saben fer aquesta gent es mentir descaradament com “bellacos”, però el problema principal rau en que els que se’ls escolten i se’ls creuen és per que els interessa el que diuen i no fan un anàlisi dels fets reals, no interpreten els fets ni les paraules de forma equànime ni desinteressada.

Si dius que un color és blau, quan realment és groc, tens un problema, però si el que els escolten no veuen que el color real és groc i no blau, i per més que els hi vulguis fer veure no ho volen veure, això ja se m’escapa, ja no se com qualificar-lo.

Oriol Roig
Oriol Roig
17.05.2018  ·  02:24

N’Orestes Mas l’ha clavat. En Llarena no és ni de lluny incompetent. El seu problema és que la causa que ha d’instruir no s’aguanta per enlloc. Ell no és més que un peó, encarregat de fer mal mentre pugui. Te 55 anys. La pantomima la pot aguantar un parell d’anys més. Abans la causa no arribi a Estrasburg hauran passat 5 o 7 anys. Ell a punt de jubilar-se. Podrà demanar excedència i/o jubilació anticipada, i rebrà part del retir a càrrec dels fons reservats de l’estat.

Jordi Espinet
Jordi Espinet
17.05.2018  ·  06:12

Jo penso que el Llarena –a part de soldat entregat amb cos i ànima a la causa de l’unionisme espanyol– també és un incompetent. Com diu irònicament l’advocat Gonzalo Boye, els seus errors són “de primer d’Euroordre”.

Com Cifuentes, Casado o Urdangarín, es devia fumar les classes alegrement, però tots van obtenir el títol. En aquest país compta qui ets i no què fas, i a l’hora de treballar el règim els ho tapava tot.

Però a Europa les coses són diferents, i si treballes malament es veu.

David Gallifa
David Gallifa
17.05.2018  ·  06:50

Ara Llarena tindria que tornar el sou que ha cobrat l ultim any

Albert Miret
Albert Miret
17.05.2018  ·  08:27

M’agradaria saber quantes persones –a banda dels nostres presos polítics– romanen a la presó amb la seva vida i la de la seva família desfetes per culpa d’aquest home, del qual qualsevol dia sabrem que també té un títol de 500 € d’una Universitat madrilenya. Això no pot continuar, i Europa s’hauria d’avergonyir de no intervenir en un escàndol d’aquestes dimensions.

Gerard Palacín
Gerard Palacín
17.05.2018  ·  09:19

Llarena no és només incompetent, és una mala persona.
M’uneixo als que demanen el seu cessament de forma immediata.

Vicenç Mateu
Vicenç Mateu
17.05.2018  ·  09:26

L’estat monàrquic espanyol actual i les seves formes pretèrites han demostrat incompètencies a cabassos. Eppur si muove!

Pep Agulló
Pep Agulló
17.05.2018  ·  09:28

PERÒ SOBRETOT FEIXISTA
Més que incompetent és arrogant –dues qualitats molt espanyoles– i no pot admetre la derrota humiliant dels fiscals belgues. El defecte de forma en la instrucció de l’extradició és un mal menor inclús anant contra el seu prestigi professional. Tot sacrifici és poc per a la unitat de la pàtria.

Però el fet important és que és un feixista i amb el seu criteri absolutament arbitrari pot mantenir anys a la presó a innocents com ho són els polítics catalans, cantants, activistes, etc.

Algun dia, encara que tard, des de la nostra república haurem de muntar el nostre tribunal de Nuremberg per fer justícia de les atrocitats que han comès.

L l i b e r t a t p r e s o s p o l í t i c s !!! L l i b e r t a t e x i l i a t s !!!

CARLOS MANENT
CARLOS MANENT
17.05.2018  ·  09:32

Sr Palacín el seu comentari és del tot coincident amb el que jo penso i dic als meus coneguts.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
17.05.2018  ·  09:35

Quines ganes de veure com els qui s’atorguen el poder de jutjar-nos acaben a la presó. Però em sembla que per a que això passi, primer ens n’hem d’anar. Així que no ens adormim.

Agnès Buscart
Agnès Buscart
17.05.2018  ·  09:53

El jutge ha comès un error o ho ha fet per allargar la història i així no poden entrar a fons en el tema i acabar amb la qüestió?
Llegint Cotarelo em queda clar que per honor els españols fan el que sigui… i ells en diuen unitat…si volen unitat es treballa diferent…
LLIBERTAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eva salas
eva salas
17.05.2018  ·  09:56

En Basté está entrevistant a Arrimadas, no ho puc escoltar però em jugo alguna cosa que no li diu (en resposta a tota la calúmnia sobre Quim Torra, és clar: la única cosa per a la qual té capacitat) que obras son amores y no buenas razones o alguna cosa així en la seva mateixa llengua, que ja ho diu prou clar. Perquè el nostre Molt Honorable President haurà escrit el que tu vulguis però els que actuen com feixistes i xenòfobs són ells i des de fa tans segles que està perfectament normalitzat i l’extraordinari és no fer-ho.
Basté ets un bon professional però mai contra franquistes.

Molt d’acord amb l ‘Onofre Mas pel que fa a l’editorial d’avui.

eva salas
eva salas
17.05.2018  ·  10:00

Orestes Mas, volia dir. Perdó.

Joan Aguilà
Joan Aguilà
17.05.2018  ·  10:01

A l’estat espanyol el que puntua són les “adhesiones inquebrantables”. No la competència. Cap diari de Madrid destaca avui el revés judicial a Bèlgica, que no fos que algú pensés que no és prou fidel a l’establishment. El PSOE, en lloc de desgastar el PP, diu que s’ha d’endurir molt més la llei per arribar a impedir qualsevol dissidència, mirant d’avançar al PP per la dreta, com fa Ciudadanos. Pobre país, on l’únic projecte polític és atiar l’agressivitat i odi contra una part de la seva població. Llarena és un peó més al servei de sa majestat. Un penques sense escrúpols que s’ha cregut que és el salvador de la pàtria. El temps el posarà al seu lloc, però ell es retirarà amb la butxaca ben plena pel serveis prestats, havent causat molt de dolor a les seves víctimes innocents.

Marc Corbera
Marc Corbera
17.05.2018  ·  10:26

Un excel.lent article. Felicitats. No a aquest mal jutge espanyòfil.

josep soler
josep soler
17.05.2018  ·  10:30

La historia es repeteix, i molt més que l’allioli.

L’enemic sap que no és justícia. L’enemic sap que és prevaricació el que fa; tenen molt clar que els catalans som l’enemic a abatre a qualsevol preu. Els delata infinits detalls, per exemple: les paraules del “marciano” Manuel Valls quan va aterrar a Barcelona, recordeu les seves primeres declaracions als mitjans -.“vull participar en la GUERRA contra els independentistes”. Es notava que sortia d’un dinar amb membres de la bancada de l’odi, i ben carregat de l’argot que utilitzen en privat PP-PSOE-CIUDADANOS.

El jutge Llarena sap que si cal, s’ha de sacrificar per la pàtria com va fer Tejero l’any 81. Com a jutge ha perdut tota credibilitat però no li faltarà mai de res, passada una temporada per esvair rumors, es retirarà i trobarem el seu nom en varis consells d’administració de companyies de l’IBEX35. Per exemple en el Banc Sabadell.

No és només incompetència, és feixisme en el seu estat més pur.

Josep Francesc Pèrez
Josep Francesc Pèrez
17.05.2018  ·  10:55

Doncs mirem-nos-ho fredament. Aixó s’ha d’aprofitar i ens ha d’ajudar a fotre el camp d’aquest läger bananer. No cal ridiculitzar, ni fer sang, ni posar el dit a la nafra. S’ho fan sols. Va bé, però no baixem la guàrdia. Lluitem contra una gent, que a través de la història ha demostrat que no sap perdre, i que el seu argument sempre ha estat l’odi supremacista violent. I per a ells, mai s’acabarà. No ho perguem de cua d’ull.
República lliure!

Tomàs Mulet
Tomàs Mulet
17.05.2018  ·  10:56

Penso que Joan Ramón Gomà i Orestes Mas, radiografien molt bé el perquè el jutge Llarena ha actuat d’aquesta manera.
Cap improvisació, ans tot el contrari. Si les extradicions no surten bé (que és el cas) no contaminen les judicis dels que estan presos.

Per molts revessos externs que vinguin i per molt desprestigi que pateixi l’estat espanyol, això no canviarà de rumb, perquè la realitat que es dibuixa si reeixís l’independència de Catalunya, no és una Espanya un 20% més petita en el seu PIB, sino la desintegració de la nació tal com avui se la coneix

Això canviarà si l’acumulació d’accions arbitràries, decisions desesperades, revessos judicials i nous esdeveniments, provoquen un punt de col-lapse que ho fa petar tot.

I pot passar.

Josep Salart
Josep Salart
17.05.2018  ·  11:05

El que no podem fer es estar amb els braços plegats.

Tomàs Mulet
Tomàs Mulet
17.05.2018  ·  11:31

La pressió social i la resistència, en el límit legal i en tots el àmbits, son els que provocaran els nous esdeveniments.

Carles Matute
Carles Matute
17.05.2018  ·  11:57

Jo no soc jurista, per tant la opinió que pugui donar és senzillament això: una opinió a títol personal sense pretendre res més.
Al meu entendre, una causa basada en arguments els quals, tal vegada, es basen en especulacions, i fins i tot mentides, no pot anar més enllà que on la vulgui fer arribar l’autoconsum espanyol. A Europa no cola. Fins i tot l’encaparrament de voler mantenir empresonats els hostatges catalans no respon més que a allò tant castellà de “sostenella y no enmendalla”, ja que es deixarien matar abans que reconèixer que han comés una pífia de l’alçada d’un campanar. I ara entren en la fase de sentir-se insultats en el seu honor (“!Esto es una afrenta!”) i apel·lar a la “llegenda negra” i a l’enveja que els hi tenen només pel fet de que ells son espanyols i els altres no. Vaja, que no n’aprenen.

TEO VIDAL i SOL Vidal
TEO VIDAL i SOL Vidal
17.05.2018  ·  12:19

Conec molt poc, només per premsa, el Jutge LL.
però em sembla molt lògic el que explica i argumenta l’Orestes Mas (17/05, 1.16) que sembla coneixer-lo bastant més!

T
Des del ‘nord’ (de la nació) estant

Pep Agulló
Pep Agulló
17.05.2018  ·  12:27

Interesants les reflexions d’en Tomàs Mulet sobre l’esdevenir immediat.
Qualsevol estratègia estarà condicionada amb el “tempo” que marquin els esdeveniments en una situació de tanta pressió.
Ja ho he dit abans. Volen tapar que no se’ls valori a Europa per la seva justícia neofranquista, polititzada, amb els “defectes de forma”. Que no es noti que són tribunals de venjança i que no els contamini la resta de causes. Ho tenen cru.

Xavier Fabregat
Xavier Fabregat
17.05.2018  ·  12:28

No entenc com hi ha gent que pot dir que el Llarena és molt competent i garantista i que tot lo que ha fet malament sols equival a una estratègia. Jo crec qué sòls és un trepa incompetent ofuscat pel seu ego.
Com es pot ser garantista i matenir a la presó tanta gent sense haver comés cap delite ? i a sobre allunyats dels seus familiars per a que sofreixen més, ells i les seves families.
Doncs jo penso que és un incopetent i que no té res de garantista, sigui com sigui NI OBLIT NI PERDÓ.

Gemma R.
Gemma R.
17.05.2018  ·  12:34

Com diuen alguns comentaris, jo també dubto molt d´aquest error garrafal. De fet, avui a la radio escoltant a Gonzalo Boye i J. Alonso Cuevillas, dèien que estàven més preparats per entrar al fons de la qüestió, que no pas per no haver de fer-ho degut a un error de forma. Ells ja conèixen l´error, i la fiscalia belga havía demanat vàries vegades a Llarena de subsanar-lo, i ells estàven convençuts que aquest ja ho hauría fet, per tant la sorpresa de trobar-se que no ho havia fet, ha estat total.

Josep Bautista
Josep Bautista
17.05.2018  ·  12:42

Em resisteixo a pensar que el jutje Llarena i el poder judicial espanyol siguin uns incompetents. Al meu parer son quelcom molt pitxor que això. Son males persones plenes d’odi i set de venjança contra l’independentisme. Només busquen infringir quant més mal puguin a les persone, sense cap pietat i durant el màxim de temps possible. Si pugueren els matarien.
Son perfectament conscients de que els càrrecs que imputen son ilegals, fer un referèndum es va treure de la ilegalitat de l’ordenament espanyol al 1995. Potser seguint directrius europees.
Però el suposat e inventat delicte de rebelió es l’únic que els hi permet fer el que fan, o sigui, mantenir als nostres polítics a la presó de forma preventiva el màxim de temps que puguin, fins a quatre anys si no hi han fets que ho aturin, amb la perspectiva d’una posterior inhabilitació per sempre. I els nostres politics hi van caure de peus a la galleda quan es van presentar després del que ja havia passat amb els Jordis, convertint-se en hostatges.
Només volen infringir mal per que sí i per tal de que els independentistes ens arronsem i desistim, Ja ho van fer el 1-O amb èxit per a les seves intencions. Ens vam arronsar i desistir no sols el 1-O sinò també el 31-G al no fer president al MHP Puigdemont.
Per això volen perllongar les causes tant com puguin i Europa i l’ONU els hi permetin.
Per tant la suposada errada no es tal. Com tampoc la retirada de la primera euroordre, en el sentit de que no volen de cap manera unes segures sentències desfavorables de la Justicia Europea que farien decaure les causes que han emprés. Amb el defecte de forma poden rectificar i emprendre una tercera ordre ja veurem amb quin defecte i qui dia passa any empeny. El cas es que pasi el temps i el mal infringit continuament ens faci rendir per esgotament. Però no hem de defallir de cap manera !!!
Poc els importa com puguin quedar de malament davant el mon. Saben que posteriorment el temps i els interessos ho esborren tot. Exemple: Franco.
Son franquistes i segueixen la tàctica del dictador, que va fer durar la guerra civil tres anys, quan la podria haver acabat amb questió de pocs mesos si hagués volgut, i tot per tal de tenir temps de fer desaparèixer totalment qualsevol rastre de disidencia darrera el seu avanç.
Això pretenen avui els seus hereus. Només volen destruir-nos completament, no volen negociar rés, només fer la pantomima del diàleg infructuós per tal de que darrera d’això anar canviant lleis per enfortir-se i aniquilar l’independentisme per sempre més, davant el mutisme d’Europa i el món.
Malahuradament amb els nostres desestiments els hi vam seguir el joc. Com va dir l’advocat escocés, ara amb l’anomenament del nou govern podem caure en el parany del govern espanyol. Per això ens hem de mantenir en un enfrontament de manera continuada, enfortint la lluita judicial i diplomàtica, passant de la defensa a l’atac que es el que espero que es faci. Quan hi haurà un altra finestra d’oportunitat per aprofitar ara sí de veritat sense les excuses de obrir portes a un diàleg imaginari? Qui ho sap!!!

Oriol Ribera
Oriol Ribera
17.05.2018  ·  12:53

Tot l’espanyolisme 👏👏👏👏👏👏👏 al Llerena i criticant a Bèlgica
Patètic
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
La 💩 al 🚽

Albert Miret
Albert Miret
17.05.2018  ·  13:11

Orestes Mas i tots els que s’afegeixen a la teva opinió. Aquest exercici de pensar que el més bèstia no pot ser que ho sigui tant, i per això és intel·ligentíssim. Normalment, en aquest país el poder i la genialitat es consideren parelles, i, francament, fer passar aquest jutge de 500 € a l’Universitat madrilenya clara, nítidament incompetent i vergonya de tots els Magistrats europeus per la mateixa consideració, em sembla de difícil digestió. Un es pot equivocar i fer el burro davant de molta gent, això passa i tothom te els seus mals dies, però equivocar-se reiteradament amb una cosa de la qual depèn la vida dels demes, només es pot qualificar amb molta pietat, d’incompetència, de vaguetat mental o de masoquisme, però mai d’intel·ligència. Ho sento, però avui no estem d’acord.

eva salas
eva salas
17.05.2018  ·  15:38

Josep Bautista amb el seu conentari llança molt llum sobre el que passa. Sr. Bautista les seves paraules haurien de der full de ruta per als nostres líders. Quina clarividència. Si us plau feu-lo còrrer amb el seu permís els qui feu servir les xarxes. Si més no la idea. És un calc de la veritat.

Rosa Gispert
Rosa Gispert
17.05.2018  ·  16:17

Com molts dels comentaris anteriors jo també penso que el defecte formal és part del guió escrit prèviament. Els ha costat molts dies descobrir el defecte de forma als belgues no? i el Llarena advertit no ha volgut rectificar, extrany no?. Son tàctiques de dilació per evitar que entrin a jutjar el fons i poder mantenir la gent a la presó.
Per cert, què se n’ha fer d’aquella querella que s’havia de posar contra el Llarena?. I contra la Lamela?. I contra la guardia civil que s’inventa proves?.
Tinc la impressió que anem força perduts.

josep soler
josep soler
17.05.2018  ·  17:20

Com molts de vosaltres, jo tampoc penso que sigui per incompetència. És un favor que li fa Bélgica a la diplomàcia espanyola. La fiscalia belga depèn del govern i pot fer de més o de menys. És la millor maneta d’evitar la desestimació del jutge belga, que sí seria una bona bufetada al règim franquista.

Josep Anton Cuscó
Josep Anton Cuscó
17.05.2018  ·  17:52

Sisplau Vilaweb, podríeu deixar de publicar la cara en versió somrient d’aquest homenot?
Moltes gràcies!

Sergi Guitart
Sergi Guitart
17.05.2018  ·  19:14

Poden trepitjar territori francés els exiliats? O a França no li interesa tenir politics catalans exiliats a la Catalunya nord? Jo crec que els volen mantenir allunyats mentre puguin o que algú s’arrisqui a posar els peus a França a veure que passa…

Ramon Vilardell
Ramon Vilardell
17.05.2018  ·  20:19

Més enllà d’un temps determinat, és a dir d’una certa durada (a mitjà termini i més enllà, per tant), d’una certa complexitat en l’afer a tractar, i d’una certa precisió en la valoració de la cosa, la incompetència i la malvolença es toquen, es donen la mà. Dit en clau més simple: la mala fe no és apta (és inepta) davant la durada, en el tractament i gestió d’assumptes complexos, i es fa ben evident, visible a la que hom aprofundeix mínimament en l’estudi, en el coneixement del detall de la cosa.

En breu: el mal sol ser matusser (i la virtut sol ser aplicada i coherent).

El nazisme va semblar que negava, que desmentia aquest principi, però en el fons tampoc hi va escapar: va durar només 12 anys; va portar catastròficament un guerra que va acabar amb ell; i sota l’aparença d’eficiència, el caos de la contradicció i la corrupció corcaven tot el sistema.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
17.05.2018  ·  20:52

Al llanera qui el va enxufar al Supremo?
Cal que algú justifiqui la pífia d’endollar a un jutge tant fluix i corrent i demanar responsabilitats penals, ja que el descredit del Suprem es descomunal.

LEANDRE Martí
LEANDRE Martí
17.05.2018  ·  21:33

La seva incompetència, és la nostra alegria.

Josep Minguell
Josep Minguell
17.05.2018  ·  22:47

En aquesta cort de porcs d’escanya, manen evidentment els berros orwellians. Són la casta dominant i es protegeixen entre ells per anar-se treient la merda. A l’inútil aquest no el castigaran malgrat els seus errors tècnics o professionals, al contrari, el borbó es capaç de donar-li un títol nobiliari pels serveix a la pàtria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any