L’Institut d’Estudis Catalans ha reclamat avui la retirada de les acusacions de desobediència i d’usurpació de funcions, el sobreseïment i l’arxivament de la causa que s’imputa als membres de la comunitat universitària que van formar part de la Sindicatura Electoral de l’1-O.

La institució ha donat suport a la retirada amb caràcter general de les acusacions i el sobreseïment i arxivament definitiu de la causa, i s’ha mostrat compromès en la defensa dels principis de llibertat, democràcia, justícia i solidaritat, així com afavorir la col·laboració d’acadèmics i investigadors en activitats que les fomenten.

L’entitat ha rebutjat l’enjudiciament penal de professorat universitari a qui el parlament ‘va requerir vetllar per la transparència i objectivitat del procés electoral i l’exercici efectiu dels drets electorals’.

Amb tot, des de l’IEC recorden que la Sindicatura es va dissoldre després del rebre la notificació del TC, abans del primer d’octubre de 2017, i que, per tant, no va exercir ‘cap funció’.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb