La setmana passada es va produir una imatge històrica. Mariano Rajoy es va convertir en el primer president del govern espanyol a declarar davant dels magistrats de l’Audiència Nacional espanyola; en aquest cas, com a testimoni. Durant la declaració, Rajoy va respondre a preguntes sobre el cas Gürtel, els sobresous dels alts càrrecs del PP registrats als papers de l’ex-tresorer del partit Luis Bárcenas i el finançament irregular que va dur la formació a ser investigada com a persona jurídica.

Les respostes de Rajoy es van caracteritzar per la manca de concreció. En més d’una ocasió, va respondre que no sabia o no recordava allò que li demanaven. En un moment, fins i tot, va dir: ‘No m’he ocupat mai de cap qüestió de comptabilitat’. Doncs bé, el compte de Twitter Maldita Hemeroteca, del programa ‘El Objetivo‘ de La Sexta, ha fet públic un vídeo del febrer del 2000 en què Rajoy detallava fil per randa les despeses de la campanya electoral dels populars d’aquell any. Aleshores Rajoy era ministre d’Educació i Cultura espanyol.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]