Roser Suñé
Fotofrafia: Fernando Galindo (Diari d'Andorra)

Una vegada coneguda la composició sencera de les llistes electorals comencen les especulacions sobre qui serà el nou síndic, sobretot respecte de les forces amb més possibilitats de sortir victorioses el 7 d’abril. És el cas de Demòcrates Andorrans (DA). Tot i que si s’arriba a aquesta conjuntura, no hi haurà lloc per als dubtes. La cadira de síndic general ja té nom i cognoms assignats. I no són de síndic, sinó de síndica: Roser Suñé Pascuet, la número dos de la candidatura nacional és l’elegida pels demòcrates, segons que informa el Diari d’Andorra.

L’ex-ministra d’Educació del primer govern de Martí (2011-2015) i actual secretària d’organització de DA no va acceptar l’oferiment d’incorporar-se al projecte de Xavier Espot fins poques hores abans no s’acabés el termini fixat per a presentar les llistes. I la possibilitat d’esdevenir la primera dona de la història d’Andorra a presidir el Consell General va ser determinant. Perquè, tot i la insistència de l’aparell de DA perquè tornés a la primera línia política, Suñé s’hi mostrava reticent. L’obstinació del cap del partit per a convèncer-la’n era del tot comprensible. Reunia tots els requisits del perfil que s’havia traçat per a la número dos d’Espot. D’Andorra la Vella, dona, del partit, preparada, amb experiència política i una gran capacitat per a aglutinar diferents sensibilitats al seu voltant.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb