L’estat espanyol ha volgut tornar a boicotar la diplomàcia catalana. L’ambaixada espanyola a l’Argentina s’ha escarrassat a evitar que el conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, assistís avui a un acte a la plaça Catalunya de Buenos Aires. Segons que han explicat fonts del departament, les pressions s’han intensificat d’ençà que es va obrir la delegació del govern a Portugal i de la darrera Diada.

L’estat espanyol també va intentar aturar el viatge a Washington de la setmana passada i la inauguració de la delegació a Portugal. Per fer-ho, pressiona els organitzadors dels actes –en el cas de l’Argentina, el Casal Català– i els governs respectius.

L’acte d’avui, que començarà d’aquí a poques hores, és la inauguració d’una placa en commemoració dels dos-cents anys d’independència de l’Argentina, i també és previst que es col·loqui la primera pedra d’un monument a Lluís Companys.

Demà Romeva assistirà a les Jornades Lluís Companys de Drets Humans, al teatre Margarida Xirgu de Buenos Aires. Les ponències hi seran dedicades a la memòria democràtica, tant de Catalunya com de l’Argentina, i comptaran amb la participació de les Madres de la Plaza de Mayo. El conseller també assistirà a la commemoració del 130è aniversari del Casal de Catalunya a Buenos Aires. Divendres serà a Mar de Plata, a la trobada cultural de totes les comunitats catalanes de l’Amèrica Llatina.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb