Ja han passat dues setmanes del Mobile World Congress (MWC), però al programa en continuem parlant perquè la mobilitat no desapareix de Barcelona, després del congrés. La ciutat n’és, de fet, la capital durant tot l’any gràcies a la Mobile World CapitalOscar Pallarols, director de transformació digital d’aquesta fundació constituïda el 2012, considera que és una iniciativa fins i tot més ambiciosa que el MWC: ‘La capitalitat significa tenir uns equips treballant tot l’any en el terreny de la salut, el comerç, els ciutadans, l’administració pública…, en la transformació digital.’ Un canvi digital que Barcelona, creu, pot liderar els anys vinents perquè disposa de tot d’ingredients essencials: coneixement, creativitat, innovació, talent i activitat econòmica.

Analitzar la ciutat en termes de tecnologia i mobilitat, precisament, és una altra tasca de la Mobile World Capital. N’és un bon exemple l’informe sobre l’escletxa digital a Barcelona, encarregat per l’ajuntament, que va presentar just abans del congrés. La diagnosi mostra d’entrada una ciutat connectada, amb índexs superiors a l’estàndard: ‘Nou de cada deu barcelonins fan un ús molt intensiu d’internet, i la reflexió que n’hem volgut treure és quin ús en fan i com n’estan, de preparats, perquè aquesta experiència sigui profitosa en molts aspectes.’ Però l’estudi també posa damunt la taula desigualtats entre barris i segments de població, la majoria per causes sòcio-demogràfiques com el nivell de renda, l’edat, la situació laboral, el nivell educatiu i la formació. Una nova constatació, en definitiva, que l’escletxa digital és un aspecte més de l’escletxa social.

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

–També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

–Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o l’iTunes.

–’L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les tres de la tarda.

Vegeu el vídeo íntegre del programa:

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.