Ja han passat dues setmanes del Mobile World Congress (MWC), però al programa en continuem parlant perquè la mobilitat no desapareix de Barcelona, després del congrés. La ciutat n’és, de fet, la capital durant tot l’any gràcies a la Mobile World CapitalOscar Pallarols, director de transformació digital d’aquesta fundació constituïda el 2012, considera que és una iniciativa fins i tot més ambiciosa que el MWC: ‘La capitalitat significa tenir uns equips treballant tot l’any en el terreny de la salut, el comerç, els ciutadans, l’administració pública…, en la transformació digital.’ Un canvi digital que Barcelona, creu, pot liderar els anys vinents perquè disposa de tot d’ingredients essencials: coneixement, creativitat, innovació, talent i activitat econòmica.

Analitzar la ciutat en termes de tecnologia i mobilitat, precisament, és una altra tasca de la Mobile World Capital. N’és un bon exemple l’informe sobre l’escletxa digital a Barcelona, encarregat per l’ajuntament, que va presentar just abans del congrés. La diagnosi mostra d’entrada una ciutat connectada, amb índexs superiors a l’estàndard: ‘Nou de cada deu barcelonins fan un ús molt intensiu d’internet, i la reflexió que n’hem volgut treure és quin ús en fan i com n’estan, de preparats, perquè aquesta experiència sigui profitosa en molts aspectes.’ Però l’estudi també posa damunt la taula desigualtats entre barris i segments de població, la majoria per causes sòcio-demogràfiques com el nivell de renda, l’edat, la situació laboral, el nivell educatiu i la formació. Una nova constatació, en definitiva, que l’escletxa digital és un aspecte més de l’escletxa social.

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

–També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

–Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o l’iTunes.

–’L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les tres de la tarda.

Vegeu el vídeo íntegre del programa:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb