L’actor Roger Coma, a més de protagonitzar films i sèries, sempre ha anat escrivint i publicant coses. Fa uns quants anys que va decidir que volia escriure una sèrie a la seva manera, una comèdia que parlés de totes aquelles petites crisis que es viuen a partir de la trentena, amb els recursos de què disposava i internet. El projecte es va materialitzar el 2013 amb els deu primers capítols de ‘Les coses grans‘, una comèdia online centrada en coses petites de la vida extrapolades a un dramatisme que crea alhora ironia i empatia. Ho explica ell mateix, en qualitat no sols d’actor, sinó també de guionista, director i productor: ‘Crec que les coses grans de la vida es fonamenten en una mirada al concret, al detall. Les coses ultraconcretes són, en el fons, universals.’ I ho exemplifica amb una situació: ‘Si vas a fer pipí al vàter abans d’una reunió important i se’t taquen els pantalons, és una petita tragèdia; i aquestes petites tragèdies formen la vida.’

Amb més de tres-centes mil visualitzacions a YouTube de la primera temporada, des de mitjan desembre s’han començat a penjar cada dimecres deu nous capítols. Malgrat que en dos anys i mig no ha acabat de trobar encara la manera de monetaritzar adequadament la sèrie, Coma hi persevera gràcies a les facilitats d’internet i la tecnologia (‘Això fa vint anys no s’hauria pogut fer: ara les càmeres i les tècniques són a l’abast, assequibles, i la gent està molt preparada’) i, sobretot, a les seves ganes d’escriure. I això que hi pateix: ‘Sempre dic que em diverteix fer la sèrie, però és mentida! Em fa patir molt, visc al límit de l’atac de cor… però content! Hi hem vingut a patir, a la vida, i els catalans més!’.

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

–També a través d’algunes ràdios locals i des de la Xarxa.

–Podeu descarregar el podcast de ‘L’internauta‘ des de VilaWeb o l’iTunes.

–’L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, cada diumenge a les tres de la tarda.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb