Fotografia: Vadim Ghirda.

Avui s’han fet públiques les fotografies guanyadores del World Press Photo 2017, que arribarà al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona el 28 d’abril, uns quants mesos abans de les dates habituals aquests últims anys. La fotografia guanyadora és del turc Burhan Ozbilici, de cinquanta-nou anys, que va capturar la imatge de l’assassí de l’ambaixador rus a Turquia, Andrei Kàrlov, el mes de desembre passat, just després d’haver-li disparat.

Fotografia: Burhan Ozbilici.

Una nena siriana plora mentre una altra està estirada, ferida, al seu costat, en un hospital de campanya. Van ser ferides per bombardaments a la ciutat rebel de Douma, a l’est de Damasc. La fotografia és d’Abd Doumany.

Fotografia: Abd Doumany

La Maha, de cinc anys, i la seva família van fugir de casa, a Hawika, prop de Mossul. Fotografia: Magnus Wennman.

Fotografia: Magnus Wenman.

Uns advocats ajuden els seus col·legues ferits per l’explosió d’una bomba a Quetta, al Paquistan. Fotografia: Jamal Taraqi.

Fotografia: Jamal Taraqi

Un grup de civils fuig del foc d’una casa destruïda per un bombardament a la ciutat ucraïnesa de Luhansk. Fotografia de Valeri Mèlnikov.

Fotografia: Valeri Mèlnikov.

Segon premi de la categoria de notícies generals. Una nena nigeriana d’onze anys plora al costat del seu germà en una barca de salvament d’una ONG, a prop de la costa de Líbia. Fotografia de Santi Palacios.

Fotografia: Santi Palacios.

Primer premi de la categoria de notícies generals. El grup de forces especials iraquià escorcolla cases a Gogjali, a Mossul, en cerca de membres d’Estat Islàmic. Fotografia de Laurent Van der Stockt.

Fotografia: Van der Stockt.

Primer premi de la categoria de vida quotidiana. Una dona sosté el seu nebot de dos anys en un hospital, ferit per una bomba a Kabul. Fotografia de Paula Bronstein.

Fotografia: Paula Bronstein.

Segon premi de la categoria de fets d’actualitat. Un grup de refugiats travessa un riu en l’intent d’arribar a Macedònia. Fotografia: Vadim Ghirda.

Fotografia: Vadim Ghirda.

 

Fotografia: Jonathan Bachman

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]