Les Kellys –acrònim que designa a les cambreres de pis d’hotels, aparta-hotels i apartaments turístics–, s’han constituït com a sindicat. Volen acabar amb la cessió il·legal de treballadores i la sobrecàrrega de treball al sector turístic de Catalunya, i fer-ho a través de la seva participació en el diàleg social.

En els estatuts del sindicat, consultats per Europa Press, s’hi detalla que altres objectius de l’organització són els de promoure mesures de prevenció de riscos laborals i vetllar pel compliment de la normativa existent, combatre la temporalitat i denunciar les pràctiques irregulars del sector, fomentar la cooperació i ajuda entre les treballadores, i oferir-los assistència i assessorament.

‘La finalitat que persegueix el sindicat és posar fi als abusos que comet la patronal del sector de l’hostaleria i turisme a Catalunya, i esmenar la deficient acció sindical’, es remarca en el document fundacional de l’organització.

El sindicat ‘Les Kellys Catalunya’ reivindica el seu ‘caràcter de denúncia de la precarietat amb perspectiva de gènere, i amb vocació d’acabar amb la bretxa salarial’ que existeix en el sector, ja que emfatitza que es tracta d’un treball realitzat per dones. L’organització fa una crida a afiliar-se a totes les treballadores per compte d’altri que es dediquen a netejar i preparar habitacions d’establiments hotelers, que es troben emparades pel conveni d’hostaleria i turisme. També volen que s’hi afiliïn aquelles que no estan reconegudes com a tal, però que exerceixen aquestes funcions. Finalment, també s’adrecen a les pensionistes i jubilades que hagin prestat serveis en aquest sector.

Un segell pels hotels que respecten els drets laborals
En declaracions a Europa Press, la portaveu de les Kellys a Catalunya, Vania Arana, ha explicat que la vulneració de drets que sofreixen és tan gran que han decidit continuar ‘combatent’ amb una eina nova. Arana ha explicat que un altre dels objectius que es marquen és aconseguir l’aprovació de la ‘Llei Kelly’, que vol posar fi a la cessió il·legal de treballadores.

‘Podrem batallar amb més força estant sindicades’, ha dit. Des del sindicat volen que l’empresa de viatges TripAdvisor creï un segell que reconegui aquells hotels que empren en bones condicions a les seves treballadores.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb