Les Corts nomenen Vicent Cucarella com síndic de Comptes

El ple de les Corts Valencianes ha nomenat este dimecres al tècnic d'investigació de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) i membre de la comissió d'experts de finançament, Vicent Cucarella, com a síndic de Comptes. Alhora, han renovat Marcela Miró i Antonio Mira-Perceval com a membres d'este organisme.

VilaWeb
Redacció
24.04.2017 - 12:05
Actualització: 24.04.2017 - 14:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

El ple de les Corts Valencianes ha nomenat este dimecres al tècnic d’investigació de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i membre de la comissió d’experts de finançament, Vicent Cucarella, com a síndic de Comptes. Alhora, han renovat Marcela Miró i Antonio Mira-Perceval com a membres d’este organisme.

La sessió plenària d’esta setmana ha començat amb l’elecció dels síndics de la Sindicatura de Comptes, mitjançant votació secreta en urna. Els tres noms han aconseguit 77 vots favorables, però també s’han comptabilitzat onze en blanc –Podem ja ha avançat que s’abstindrien perquè defensaven reformar primer la llei de la Sindicatura i després fer el nomenament–.

El nou nom en la Sindicatura serà el de Vicent Cucarella. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, és tècnic d’investigació de l’IVIE i professor associat de la Universitat de València. També és un dels membres de la Comissió d’Experts nomenats per les Corts Valencianes per a l’anàlisi del sistema de finançament autonòmic.

Cucarella serà previsiblement el pròxim Síndic Major, en substitució de Rafael Vicente Queralt que es jubila, ja que hi ha acord entre els grups parlamentaris, tot i que correspon al president de la Generalitat el seu nomenament.

Tant Marcela Miró com Antonio Mira-Perceval van ser nomenats síndics el 2004 per les Corts Valencianes –a proposta del PP i del PSPV, respectivament–, i renovats en els seus càrrecs el 2010, ja que estos mandats tenen una durada de sis anys.

Miró, enginyera agrònoma i professora, va ser consellera de Cultura, Educació i Esports, així com de Benestar Social, a més de presidenta de les Corts Valencianes en la cinquena legislatura.

Per la seua banda, Antonio Mira-Perceval, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, va ser subinspector en la Delegació del Ministeri d’Hisenda d’Alacant i diputat provincial.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes