Un representant de la comunitat jueva a Catalunya encén una espelma (Foto: ACN)

Més d’onze milions de persones van morir en els camps de concentració nazis entre el 1941 i el 1945, més de la meitat de les quals jueves. Com és habitual cada 27 de setembre, coincidint amb el dia internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust, el Parlament de Catalunya ha homenatjat les víctimes amb la tradicional encesa de les sis espelmes que recorden els diferents col·lectius que van patir la persecució del feixisme ‘pel simple fet de ser diferents’.

Diverses associacions representants de les víctimes han subratllat la necessitat de mantenir viva la memòria del que va passar a Europa perquè no es torni a repetir. El vell continent, però, veu com la xenofòbia i la intolerància continuen sent un perill real. Per això, els col·lectius han demanat a Europa que no abandoni els refugiats sirians, que fugen ‘pels mateixos motius pels quals es fugia del nazisme’ i els ‘abraci’ en lloc de limitar-ne l’entrada.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]