Armilles grogues

Una delegació del moviment de les armilles grogues s’ha reunit amb els diputats Romain Grau i Laurence Gayte, de Les Republicains, per fer-los saber les seves reivindicacions i insistir en la necessitat de convocar un referèndum d’iniciativa ciutadana. La reunió s’ha fet gràcies a la moderació d’un metge que n’havia donat les regles de conducta: ser amable, no renegar, demanar la paraula i esperar fins que la donin. Una condició bàsica perquè la reunió fos productiva, donada la diversitat del moviment.

Els diputats han escoltat les demandes i les han anat responent. Les armilles grogues han centrat les reivindicacions gairebé de manera monogràfica en la convocatòria del referèndum d’iniciativa ciutadana i han demanat a Romain Grau que avalés una moció sobre el tema, però ell ho ha descartat. Els manifestants han acabat la reunió amb la sensació que els polítics no havien assumit les reivindicacions, però s’han emplaçat a reunir-se una altra vegada al gener.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb