L’Ens, a la 10a sessió del Comitè Intergovernamental de la UNESCO

VilaWeb
Redacció
04.12.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La confederació de cultura popular catalana és convidada com a observadora a la 10a sessió del Comitè Intergovernamental, celebrada del 30 de novembre al 4 de desembre a Namíbia. També ha participat dins el Fòrum d’ONG acreditades del diumenge 29 de novembre, per tal d’exposar els resultats de la Conferència Internacional d’ONG acreditades celebrada al Maresme el juny passat.

Josep Viana, president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, acompanyat de l’assessor en l’àmbit de la UNESCO, Lluís Garcia Petit han viscut de primera mà la inscripció de les falles del Pirineu dins la Llista d’elements del Patrimoni Immaterial de la Humanitat, aprovada dimarts 1 de desembre dins la segona jornada de la 10a sessió del Comitè Intergovernamental de la UNESCO. “Manifestem el nostre suport i la voluntat de col·laboració en aquest triomf de les comunitats de les falles i de tot el col·lectiu de la cultura popular; és una inscripció que fa que Catalunya sigui present un cop més en l’àmbit internacional”, ha expressat Viana.

Viana i Garcia Petit participen com a observadors de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català en la 10a sessió del Comitè Intergovernamental. A més, han intervingut en la reunió del Fòrum de les ONG acreditades que sempre se celebra un dia abans de les sessions del Comitè Intergovernamental. L’Ens, com a ONG acreditada, és a dir, amb capacitat d’assessorar els òrgans establerts per a la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial (PCI), que és un acord entre estats, ha basat la seva intervenció en l’exposició dels resultats de la 1a Conferència d’ONG acreditades que va tenir lloc a Santa Susanna (el Maresme), una iniciativa de l’Ens, que va organitzar amb la col·laboració del Fòrum d’ONG. La trobada catalana, la segona setmana del mes de juny passat, va permetre reflexionar i debatre la missió, la funció i els valors del Fòrum.

Llegeix l’article sencer, fent clic aquí.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes