Margarida Castellano rebé l'any passat el Premi Joan Fuster d'Assaig de les mans de l'editor Eliseu Climent.

Avui es lliuren els Premis Octubre d’enguany en una gala al Palau de l’Exposició de València. Es tracta d’una cerimònia especial, atès que l’editorial Tres i Quatre commemora els seus cinquanta anys de trajectòria en la promoció de la cultura catalana del País Valencià, amb una visió del conjunt del país. Es lliuraran el Premi d’Assaig Joan Fuster, el Premi de Poesia Vicent Andrés Estellés, el Premi de Narrativa Andròmina i el Premi de Teatre Pere Capellà.

Enguany s’ha batut el rècord d’obres presentades, un total de 305 en tots els gèneres. Hi ha 22 assaigs, 98 novel·les, 111 poemaris i 78 obres de teatre que aspiren a endur-se els guardons de les seves respectives categories. Un equip de lectors de l’editorial va seleccionar les obres que han arribat a les mans dels jurats: set assaigs, nou novel·les, nou poemaris i deu obres de teatre.

Els Premis Octubre es lliuren des del 1973 i tenen com a finalitat la incentivació de la literatura catalana i Tres i Quatre publica les obres guanyadores. La vetllada d’enguany també girarà entorn de la figura de Carles Santos, el músic de Vinaròs mort encara no fa un any.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.