MADRID, 9 (EUROPA PRESS)

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha obert diligències d’investigació per enaltiment del terrorisme i amenaces diversos missatges publicats en Twitter contra el líder del PP català, Xavier García Albiol, així com pintades aparegudes a Girona contra el president de Cs, Albert Rivera, i la dirigent d’aquest partit a Catalunya, Inés Arrimadas.

Segons han informat fonts jurídiques, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 va obrir d’ofici aquestes diligències en estar de guàrdia al moment en què es van produir els fets. En entendre que són amenaces terroristes, el magistrat les investigarà per ser competència de l’Audiència Nacional.

La setmana passada, García Albiol va denunciar haver rebut diferents amenaces en Twitter contra ell i la seva família. En un dels tuits es deia que “caldria matar-lo a ell i a la seva família, que torni ETA”. De la Mata va tenir coneixement d’aquests missatges i ha obert una investigació.

També la setmana passada, els líders de Cs van publicar a la mateixa xarxa social una fotografia d’una pintada a Girona en la qual es llegia en català “Arrimadas i Rivera us matarem” i “Eta.cat” i “Puta Espanya”. El jutge també ha obert diligències, en tots dos casos per enaltiment del terrorisme i amenaces.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb