L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha instat el Parlament de Catalunya i el govern a publicar la declaració que proclama la constitució de la República Catalana, com a estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social que es va votar en el ple del 27 d’octubre del 2017.

En un comunicat, l’ANC ha informat que ahir va presentar una e-petició a la cambra catalana per demanar que es publiqui tot subratllant que la proposta va ser votada i aprovada per ‘majoria absoluta’.

Aquesta iniciativa és una petició que els ciutadans fan al parlament per mitjans electrònics a la Comissió de Peticions, organisme competent per fer aquests tràmits. A més, l’Assemblea ha convocat a la ciutadania a acompanyar-los a presentar aquesta petició de manera presencial el pròxim dissabte, 27 d’octubre – quan farà un any de la proclamació-, entre les 9 i les 14 hores, al Departament de Vice-presidència i d’Economia i Hisenda i a les delegacions territorials del govern de Girona, Lleida i Tarragona.

L’ANC també ha anunciat que a totes les capitals de demarcació organitzaran a les 11 del matí un acte per reivindicar el mandat del Primer d’octubre, ‘quan farà un any de la celebració del referèndum i davant l’absència de voluntat de portar a terme l’aplicació del seu mandat’.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb